Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Şanlıurfa’da Farklı Mevsimlerde Tohumlanan İneklerde Gebelik Oranı
2012
Dergi:  
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sütçü ineklerde fertiliteyi çok sayıda faktör etkilemektedir. Sıcaklık stresi ise bu faktörlerinönemlilerindendir. Özellikle süt veren inekler, süt üretiminden kaynaklanan yüksek metabolik ısı üretimi sebebi ile sıcaklık stresine daha duyarlıdır. Şanlıurfa çok sıcak bir iklim yapısına sahip olup, yaz aylarında sıcaklıklar çoğunlukla 41.5 C’ye ulaşır. Bu sebeple bu bölge, süt inek yetiştiriciliği için birçok risk faktörüne sahiptir. Çalışmanın amacı, ineklerde mevsimsel farklılığın fertilite ile ilişkisinin ortaya konmasıdır. Çalışmada toplam 120 baş melez inek (holştayn X Yerli, Simental X Yerli) materyal olarak kullanıldı. Değişik mevsimlerde östrusa gelmiş ineklere suni tohumlama yapıldı. Suni tohumlama sonrası 60-90. günlerde ise rektal muayene ile gebelik tespiti yapıldı. Araştırmanın sonucuna göre ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış aylarında doğum-ilk tohumlama gün sayısı; 47.5, 51.5, 46.5 ve 46.7’dir (p> 0.05). Birinci suni tohumlamanın gebelik oranı (%); ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış aylarında sırasıyla 70.0, 46.6, 60.0 ve 56.6 olarak tespit edildi (p > 0.05). Sonuç olarak, yaz aylarında tohumlanan ineklerin diğer sezonda tohumlananlara göre gebelik oranının istatistiki önemde olmasa da bir düşüşün olduğu saptanmıştır (p> 0.05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 806
2023 Impact/Etki : 0.027
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi