Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Impact of sociodemographic attributes on high-risk pregnancy
2017
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Sosyodemografik verilerin ve laboratuvar parametrelerinin gebelik izlemi sırasında meydana gelen komplikasyonlarla ilişkisinin belirlenmesi Yöntem: Bu çalışmada 127 yüksek riskli gebe(YRG) ve kontrol grubundaki 99 gebe incelendi. YRG tanısı alan gebeler ile kontrol grubu gebelerin sosyodemografik verileri ve laboratuvar sonuçları karşılaştırıldı. Bulgular: YRG tanısı alan hastalarla, kontrol grupları arasında sosyodemografik ve laboratuvar parametreleri açısından veriler karşılaştırıldığında, evlilik süresi, aPTT, AST, ALT, Klor ve BUN düzeyleri YRG grubunda anlamlı düzeyde yüksek tespit edildi(p>0.05). YRG tanısı alan gebeler kendi aralarında sınıflandırıldıktan sonra, incelemede sosyodemografik veriler açısından fark bulunmazken(p>0.05), gebeliğin indüklediği hipertansiyon grubunda BUN, kreatinin, AST, ALT ve potasyum değerleri kontrol gurubuna göre istatistiksel olarak anlamlı düzeyde yüksek saptandı ve kalsiyum değerleri, PT ve INR ise anlamlı düzeyde düşük bulundu ve PT ve INR makrozomi hastalarında anlamlı olarak yüksek saptandı(p<0.05). Preterm eylem grubunda, beyaz küre ve nötrofil sayısı kontrol grubuna göre istatistiksel olarak anlamlı düzeyde yüksek saptandı (p<0.05). Amnion mayi bozukluklari, preterm eylem ve makrozomi saptanan gebelerde klor düzeyinin yüksekliği, kontrol grubuna göre istatistiksel olarak anlamlı bulundu(p<0.05). Sonuç: Sosyodemografik ve laboratuvar verilerinde farklılıklar saptanmasına rağmen gebelik izlemi esnasında ortaya çıkan yüksek riskli durumları önceden tahmin etmenin zorluğu halen devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.201
2023 Impact/Etki : 0.008
Cumhuriyet Tıp Dergisi