Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 23
 Görüntüleme 64
 İndirme 26
Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Uzaktan Eğitime Karşı Tutumlarının ve E-Öğrenmeye Hazır Bulunuşluklarının İncelenmesi
2021
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Yeni Koronavirüs (Covid-19) olarak adlandırılan virüs salgını nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de eğitimler uzaktan eğitimle yürütülmeye başlandı. Bu araştırmada, örgün öğrenime kayıtlı olduğu halde bu salgın döneminde uzaktan eğitim alma durumunda kalan eğitim fakültesi öğrencilerinin uzaktan eğitime karşı tutumları ve e-öğrenmeye hazır bulunuşlukları çeşitli değişkenler bağlamında incelenmiştir. Betimsel tarama niteliğindeki araştırmanın katılımcılarını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesinin farklı bölümlerinde öğrenim gören toplam 333 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak “E-Öğrenmeye Hazır Bulunuşluk Ölçeği” ve “Uzaktan Eğitime Karşı Tutum Ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistikler, normal dağılım varsayımlarının karşılanma durumuna göre Kruskall Wallis, Mann Whitney U, bağımsız örneklem t testi ve Anova testleri kullanılmıştır. Araştırmada öğrencilerin uzaktan eğitime karşı tutumlarının kararsız seviyeye yakın olumsuz, e-öğrenmeye hazır bulunuşluk seviyelerinin ise yükseğe yakın olmakla beraber orta düzeyde olduğu görülmüştür. Öğrencilerin tutumları üzerinde sınıf düzeyi, bölüm, bilgisayar ve internet değişkenlerinin etkili olduğu, e-öğrenme hazır bulunuşlukları üzerinde ise sınıf düzeyi, bilgisayar, internet, akıllı telefon ve deneyim değişkenlerinin etkili olduğu belirlenmiştir. Araştırmanın bir diğer sonucuna göre ise uzaktan eğitime karşı tutum ile e-öğrenmeye hazır bulunuşluk arasında orta düzeyde ilişki vardır. E-öğrenmeye hazır bulunuşluk yapısının alt boyutları bakımından ise uzaktan eğitime karşı tutum ile motivasyon boyutu arasında yüksek düzeyde ilişki bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Attitudes Towards Distance Education and Readiness For E-learning Of Education Faculty Students
2021
Yazar:  
Özet:

Due to the virus outbreak caused by novel Coronavirus (Covid-19), education began to be carried out in Turkey via distance education as many countries worldwide. In this study, the attitudes towards to distance education and readiness for e-learning of education faculty students who were registered to formal education but had to take distance education during this epidemic period were examined in the context of the variables that are thought to be relevant. The participants of the descriptive survey research consisted of 333 students studying in different departments of the Faculty of Education of Kahramanmaraş Sütçü İmam University (KSU). The e-learning readiness scale and the attitude towards distance education scale were used as data collection tools. In the analysis of the data, descriptive statistics, Kruskall Wallis, Mann Whitney U, independent sample t test and Anova tests were used. In the study, it was observed that students' attitudes towards distance education was low level close to moderate and their readiness was to e-learning was moderate level close to high. It was determined that class level, having computer, internet, smart phone and experience variables were effective on e-learning readiness and grade, department, having computer and internet variables were effective on students' attitudes. According to another result of the research, there is a moderate level relationship between attitude towards distance education and readiness to e-learning. In terms of the sub-dimensions of the e-learning readiness structure, a high level of relation was found between the attitude towards distance education and the motivation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 8.066
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education