Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Türkiye Akademisyenlerinde Göç Algısı ve Suriyeli Göçmenlere Yönelik Önyargı İlişkisi
2022
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

2011’de Suriye Arap Cumhuriyeti’nde başlayan iç savaş, Suriye’den Türkiye Cumhuriyeti’ne gerçekleşen yoğun göç dalgasına neden olmuştur. Konuyla ilgili yapılan geniş ölçekli çalışmalara göre, süreç uzadıkça Suriyelilerin ülkemizde kalmaları bir gerçeklik halini almaktadır. Bu durumun en önemli kısmını Suriyelilerin Türkiye'ye uyumu oluşturmaktadır. Ancak her toplum kesiminin uyuma karşı tutumu farklıdır. Bu araştırma Suriyeli göçmenlere yönelik tutumları Türkiye akademisyenlerini üzerinden değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Veriler anketle toplanmıştır ve anket Mart- Mayıs 2021 tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmiştir. Veriler likert tipi ölçek toplanmıştır. Çalışmanın soruları dünyada göç ve özel olarak Suriyeli göçü hakkındadır. Ayrıca sorular, Türkiye’de göç ve Suriyeli göçmenlere ilişkin tutumlarla da ilgilidir. Böylece göçe ilişkin genel tutumla Suriyeli göçüne ilişkin tutumu karşılaştırmak mümkün olmuştur. Çalışmanın sonuçlarına göre sosyal mesafenin Suriyelilere karşı artması onların özel yaşamda öteki olarak algılanmasına sebebiyet vermektedir. Türk akademisi Suriyelilerin adaptasyon sorunlarını sosyal mesafe olarak yeniden üretmektedir. Göç ve göçmen politikalarının farkındalığı arttıkça hem özel yaşamda hem de sosyal yaşamda Suriyelilere olan sosyal mesafe de artmaktadır. Bu tutum iki husus üzerinden anlam kazanmaktadır. İlk husus genel göç kuramlarındaki göçmenin kalıcılığı ihtimalidir, ikinci husus ise Suriyelilerin çoğunluğunun Türkiye’den geri dönmek istemeyişidir. Ayrıca ulusal ve uluslararası haberlere, Türkiye siyasetine ve alanyazına konu olan Suriyelilere yönelik haberlerin aynı zamanda kaynağı olan Türk akademisi tarafından büyük oranda onandığını da söylemek mümkündür.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 4.158
2023 Impact/Etki : 0.147
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi