Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 6
SOSYAL MEDYANIN GÜNCEL MODA SUNUMUNA ETKİSİ
2022
Dergi:  
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Moda kavramı sosyal bir fenomendir. Modanın en basit bir sosyolojik tanımıyla 'en yeni’ olanı temsil eder. Moda ürünleri ise dergiler, kitlesel iletişim araçları aracılığı ile kişinin hayal gücünü ve tüketim arzusunu tetikleyerek tüketiciye cazip hale getirilmektedir. Moda dergileri bireyi doğrudan satışa yönlendirmekte ve/veya gizli bir cazibe yaratarak tüketime teşvik etmektedir. Moda dergilerinin gelir kaynağı reklamlardır. Bu nedenle bir dergi ne kadar çok okuyucunun dikkatini çekerek “dergi abone sayısını” arttırabilirse, o dergiye reklam veren kurumların sayısı da bu sayıya orantılı olarak çoğalacaktır. Teknolojik gelişmeler ve küreselleşmenin etkisiyle, günümüzde basılı moda dergi editörlüğü yerini giderek dijital dergilere, moda blogu ve sosyal medya üzerinden moda yazarlığına bırakmaktadır. Bununla birlikte, sosyal medyanın hayatımıza hızlı girişiyle, markaların reklam paylarının birçoğunu pay ettiği ve iş birliklerini yürüttükleri influencer/lığa doğru bir değişim bulunmaktadır. Moda dergileri, süreç içinde satış yapma potansiyelini arttırmak için birçok pazarlama yöntemi kullanmaktadır. Bu yöntemlerden biri olan kitle iletişim araçları aracılığıyla servis edilen gerçek hayattan kopmuş kadın bedenleri, kıyafetler ile sadece belirli bir kadın bedenine yönelik tarz sunarak, fiziksel, ırksal ve sosyolojik farklılıkların yok sayıldığı kapsayıcı bir moda anlayışından uzaklaşmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 329
Atıf : 1.090
2023 Impact/Etki : 0.149
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi