Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Doğaya Bağlılığın Doğa Yürüyüşlerine Katılım Motivasyonu Üzerindeki Etkisi
2021
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğaya bağlılığın doğa yürüyüşlerine katılım motivasyonu üzerindeki etkisini inceleyen bu çalışmanın amacı mevcut değişkenler arasındaki ilişki üzerinden doğa tabanlı etkinlikler düzenleyen seyahat acentalarına ve diğer kuruluşlara pazarlama ve tanıtım bağlamında öneriler oluşturabilmektir. Bu amaç göz önünde bulundurularak araştırmanın örneklemi Mersin il sınırları içerisinde düzenlenen doğa yürüyüşü turlarına katılan kişiler olarak belirlenmiştir. Örneklem grubundan veri toplamak amacıyla Doğaya Bağlılık Ölçeği ve Doğa Yürüyüşlerine Katılım Motivasyonu Ölçeğinden oluşan anket formundan yararlanılmıştır. 03 Ocak – 02 Mart 2020 tarihleri arasında yapılan veri toplama işleminin sonucunda toplam 280 anket formu elde edilmiştir. Yapılan regresyon analizi sonucunda doğaya bağlılığın doğa yürüyüşlerine katılım motivasyonlarını; eğitim boyutunda (R2) %59,3; sağlık boyutunda (R2) %52,5; sosyal boyutunda (R2) %52,2; gözlem boyutunda (R2) %48,2 ve zaman boyutunda (R2) %47,3 oranında açıklama gücüne sahip olduğu tespit edilmiştir. Araştırmada elde edilen sonuçlar alanyazın göz önüne alınarak tartışılmış, teori ve uygulamaya öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Doğaya Bağlılığın Doğa Yürüyüşlerine Katılım Motivasyonu Üzerindeki Etkisi
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study, which examines the impact of commitment to nature on the motivation to participate in nature walks, is to be able to make recommendations in the context of marketing and promotion to travel agencies and other organizations that organize nature-based events through the relationship between existing variables. Considering this objective, the examples of the research have been identified as the people who participate in the natural walks organized within the Mersin province borders. For the purpose of collecting data from the sample group, the survey form was used, consisting of the scale of dependence on nature and the scale of motivation for participation in the natural walks. As a result of the data collection process made between January 3 and March 2, 2020, a total of 280 survey forms were obtained. The regression analysis found that the motivation to participate in the natural walks of the commitment to nature was 59.3 per cent in the educational dimension (R2); 52.5 per cent in the health dimension (R2); 52.2 per cent in the social dimension (R2); 48.2 per cent in the observation dimension (R2) and 47.3 per cent in the time dimension (R2). The results obtained in the study were discussed, theory and practice recommendations were presented, taking into account the area.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.292
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi