User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 5
 Views 12
Cumhuriyet Dönemi Ütopyası: ‘Rüyamdaki Okullar’ (1936)
2018
Journal:  
Current Perspectives in Social Sciences
Author:  
Abstract:

Toplumsal bunalım ve sıkıntıların arttığı dönemlerde toplumla ilgili incelemelerin ve düşüncelerin çoğalıp yayıldığı görülmektedir. Bazen bu bunalım ve sıkıntıları çözmek imkânsız veya zor olunca bu problemleri çözmek isteyenler bir takım hayaller ve ütopyalar oluşturmaya başlarlar. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında da önemli düşünür ve eğitimcilerimizden olan İsmail Hakkı Baltacıoğlu bu anlamda ‘Rüyamdaki Okullar’ adı altında bir eseri kaleme alarak yeni bir eğitim anlayışı ortaya koymuştur. Bizde yaptığımız bu çalışmada Baltacıoğlu’nun yaşadığı dönemde eğitim alanında önemli olan problemlerin hala günümüzde devam edip etmediğini belirlemeye çalıştık. Yapılan değerlendirme sonucunda o dönemde Baltacıoğlu’nun dile getirdiği bazı problemlerin günümüzde de devam ettiğini gördük. Bunun için yeniden bir takım tedbirler alınarak bu problemlerin giderilmesi gerektiğini belirtik. Ayrıca bu çalışmada gerçekleştirilebilir düşünceler ile ütopik olan düşüncelerin ayrıştırılması gerektiğini de vurguladık. Öte yandan bu çalışmada Baltacıoğlu’nun ortaya koyduğu yeni bir okul anlayışını da tanımlamaya çalıştık. Ona göre okul sadece dört duvardan ibaret değildir. Okulları fiziki olarak modern, kapalı sınıflar yerine açık hava sınıfları olan, dayağı eğitim aracı olarak gören yapının yerine dayağın olmadığı bir yapı, değerlendirmede sadece yazılı ve sözlü sınava bağlı kalan metodun yerine ürüne, uygulamaya ve yaratıcılığa göre değerlendirme yapan, sadece yapay işlerle öğrenciyi gerçek hayata hazırlamaya çalışan sistemin yerine gerçek işlerle uğraştıran, gerçek sonuçlar alan sistemi Batıdan gelen ne varsa almalıyız diyen ve Batıdan gelen ne varsa reddetmeliyiz diyen tutumun yerine bilim konusunda evrenselliği, kültür konusunda milliği kabul eden bir yer olarak tanımlamıştır. Bu eser çağın eğitimsel problemlerine, bunalımlarına çözüm üretmek için yazılmıştır ve kısmen de uygulanması mümkün görünmektedir

Keywords:

null
2018
Author:  
2018
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles












Current Perspectives in Social Sciences

Field :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.402
Cite : 9.125
2023 Impact : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences