Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 26
MÜZİK ÖĞRETMENİ ADAYLARININ PİYANO EĞİTİMİNDE POPÜLER MÜZİKLERİN KULLANIMINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ
2019
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mesleki müzik eğitiminde geleneksel piyano eğitimi repertuvarını, etütler-egzersizler, metotlar ve çeşitli kaynaklardan elde edilen piyano eserleri veya bu eserlerin bir arada bulunduğu piyano albümleri oluşturmaktadır. Bu kaynakların, çoğunlukla klasik batı müziği armonisi ile bestelenen yapıtlardan oluştukları gözlemlenmiştir. Öğretim programlarının içeriğinin çoğunluğunun, öğrencilerin daha önce hiç duymadıkları melodilerden/eserlerden oluşmasının, piyano öğretim sürecini olumsuz etkileyebileceği varsayılmakta ve bu durumun, piyano eğitiminde ele alınması gereken bir konu olabileceği düşünülmektedir. Bu araştırma, müzik öğretmeni adaylarının piyano eğitiminde popüler müziklerin kullanımına ilişkin görüşlerini belirlemek amacıyla hazırlanmış betimsel bir çalışmadır. Çalışma için Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde öğrenim gören lisans I-II-III-IV düzeyindeki 25 öğretmen adayından veriler toplanmıştır. Müzik öğretmeni adaylarına araştırmacılar tarafından hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu uygulanmış ve veriler analiz edilmiştir. Sonuç olarak, adayların çoğunluğunun popüler müziklerin piyano eğitiminde kullanılmasının bir sakıncası olmayacağı, aksine, teknik-müzikal gelişim, motivasyon/isteklilik, müzik dağarcığının genişlemesi ve müzik eğitimcisi olarak saygınlıklarının artması yönlerinden olumlu etkilerinin olabileceğini düşündükleri saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Music Teachers' Candidates' Opinions on the Use of Popular Music in Piano Training
2019
Yazar:  
Özet:

In vocational music training, traditional piano training constitutes a repertoire, works-exercises, methods and piano works obtained from a variety of sources or piano albums where these works are combined. These sources have been observed consisting mostly of works composed of classical western music harmony. It is assumed that the majority of the content of the curriculum, consisting of melodies/authors that students have never heard before, may have a negative impact on the piano teaching process, and it is believed that this situation may be a matter that should be addressed in the piano training. This study is an imaginary study prepared to determine the opinions of the musician candidates about the use of popular music in the piano training. For study, the data were collected from 25 teacher candidates at the I-II-III-IV level of the bachelor's degree studied at Burdur Mehmet Akif Ersoy University. The semi-configured interview form prepared by the researchers for the music teacher candidates was applied and the data was analyzed. As a result, the majority of candidates found that the use of popular music in the piano training would not be a disadvantage, instead, they thought they could have a positive impact on the aspects of technical-musical development, motivation/volunteering, the expansion of the music distribution and the increase of their reputation as a music trainer.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.796
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi