Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 14
LÜBNAN’DA SİVİL TOPLUM KÜLTÜRÜ VE KÜRT ORGANİZASYONLARI
2019
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Devlet, otoritenin kısıtlandığı veya gerçek anlamda bütünleşmesini doğru bir şekilde yapamadığı dönemlerde bir dizi örgütlenmelere alan açmıştır. Bu bağlamda Lübnan, Kürt örgütsel faaliyetlerini organize etmek açısından cazip bir yer haline gelmiştir. Kürtler, büyük ölçüde etnik-dilsel ve bölgesel kimlikler arasında bölünmüş, feodal ve geleneksel toplumdan aldıkları mirası, Lübnan sivil toplum kültüründe sürdürmektedir. Kürtlerin uzun süredir devam eden kabile bölünmeleri, dernek üyelerinin etnik-bölgesel kompozisyonuna yansımaktadır. Bu makalede, modern Lübnan’da sivil toplum kültürünün nasıl geliştiğini, Kürtlerin, etnik statülerin, kabile ve radikal örgüt bağlarının örgütlenmelerine nasıl sirayet ettiği ortaya konulmak istenmiştir. Makale, kendilerini Türk Arapları olarak bilinen Mardinliler dışındaki Lübnan’daki Kürtlerin STK aracılığıyla faaliyetlerindeki bölgesel ve küresel iş birliklerini de anlamayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Civil Society Culture and Kurdish Organizations in Lebanon
2019
Yazar:  
Özet:

The state has opened space to a series of organizations in periods when authority is limited or it cannot integrate properly. In this context, Lebanon has become an attractive place in terms of organizing Kurdish organizational activities. The Kurds, largely divided between ethnic-language and regional identities, the heritage they obtain from the feudal and traditional society, continues in the civilian society culture of Lebanon. The long-lasting tribal divisions of the Kurds reflect the ethnic-regional composition of the association members. This article is aimed at revealing how the civil society culture evolved in modern Lebanon, how the Kurds, ethnic statements, tribal and radical organizational relations were organized. The article aims to understand the regional and global trade unions in Lebanon through the NGO, in addition to the Mardinals known as Turkish Arabs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.790
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi