Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 14
ULUS-ÜSTÜ PARLAMENTODA SİYASİ GRUPLARARASI KOALİSYONLAR: ETKİNLİK VE ETKİLEŞİM SÜREÇLERİ İLE İNTERGRUPLAR
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ulus-üstü olma özelliğine sahip tek parlamento olan Avrupa Parlamentosu'nda ulusal düzeyde seçilen üyeler siyasi gruplar içinde yer almaktadır. Siyasi gruplar üye devletlerin siyasi sistemlerindeki çeşitli siyasi ve ideolojik yönelim farklılıklarını yansıtan siyasi partilerden ya da siyasi parti ittifaklarından oluşmaktadır. Parlamentoda farklı siyasi gruplardan parlamento üyeleri bir araya gelerek iki tür grup oluşturmaktadır. Bunlardan biri parlamento organı olan resmi statü ve güce sahip siyasi komitelerdir. Diğeri ise herhangi bir resmi statü ve güce sahip olmayan ancak parlamento tarafından desteklenen ve karar alma süreçlerinde de etkili aktörler olarak dikkat çeken intergruplardır. İntergruplar farklı siyasi gruplardan Parlamento üyelerinin, belirli konulardaki çıkarları geliştirmek, geliştirdikleri bu çıkarları Parlamento gündemine taşımak ve bu alanda politikaların belirlenmesini sağlamak amacıyla oluşturdukları gruplardır. Her parlamento döneminde yeniden oluşturulan bu gruplar oldukça farklı alanlarda faaliyet göstermekte ve parlamento-dışı etkileşimlerle de güçlenmektedir. Bu çalışmada, intergrupların özellikleri ve gelişim süreçleri incelenerek, mevcut durumda Parlamentoda faaliyet gösteren intergrupların amaçları, faaliyet konuları ile geliştirdikleri çok yönlü etkileşim süreçleri ele alınmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.824
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi