Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 14
COĞRAFYA ÖĞRETİMİNİN DAVRANIŞSAL AMAÇLARINA ORTAÖĞRETİM COĞRAFYA ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİNİN ULAŞMA DÜZEYİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ
2009
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ortaöğretim Coğrafya derslerinin davranışsal amaçlarının istenilendüzeyde gerçekleşmediği düşünülmüştür. Bu sebeple orta öğretim coğrafyaöğretmenlerinin ve öğrencilerinin coğrafya öğretiminin davranışsal amaçlarınaulaşma düzeyi hakkındaki görüşleri tespit edilmesi hedeflenmiştir.Araştırmada hem nitel hem de nicel araştırma modeli kullanılırken,araştırma yöntemi olarak survey (tarama), araştırma tekniği olarak da anket vemülâkat kullanılmıştır. Araştırma 2003 -2004 eğitim-öğretim yılı Trabzon ilininbütün orta öğretim kurumlarını kapsamaktadır. Bunun için, Trabzon ili, ilçesive beldesinde görev yapan 29 öğretmene anket uygulanırken, yine bu okullarda okuyan 363 öğrenciye de anket uygulanmıştır. Ayrıca öğretmenlerin 10’nuile bizzat yüz yüze görüşülerek yarı yapılandırılmış mülakat uygulanmıştır.Araştırmada öğretmen ve öğrenci anketinden elde edilen veriler ışığında; orta öğretim coğrafya öğretmenlerinin coğrafya öğretiminin davranışsalamaçlarına ulaştıklarını düşündükleri tespit edilirken, öğrencilerin motor becerileri amaçlardan; plan, kroki ve harita çizme, grafik, tablo, diyagramdan yararlanma ve yorumlama becerisini yeterince kazanamadıkları tespit edilmiştir.Öğretmen mülakatından elde edilen bulgularla özellikle 9. sınıf coğrafya derssaatinin az olduğu, coğrafya müfredatına göre ÖSS’nin değiştirilmesi ve öğrencilerdeki okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi gibi görüşler tespit edilmiştir.Araştırmanın sonunda coğrafya öğretiminin davranışsal amaçlarına yüksekseviyede ulaşılabilmesi için bazı tavsiyelerde bulunulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.271
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi