Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 68
 İndirme 29
TEKNOLOJİ ÜZERİNE DİYALOG GELİŞTİRMEYE DAYALI KUŞAKLAR ARASI BİR ODAK GRUP ÇALIŞMASI
2018
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyada doğumda beklenen yaşam süresi artarken doğum oranları da bir o kadar azalmaktadır. Dolayısıyla toplumdaki yaşlı nüfus oranı artmakta ve farklı kuşaklar artık daha uzun süre bir arada bulunmaktadır. Bu çalışmada toplumda var olan farklı kuşakların teknolojiyi yorumlama deneyimlerini, kuşak değişkeni üzerinden incelemek ve bu vasıtayla kuşaklar arası iletişime katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Bunu yaparken de, kişilerin yüz yüze iletişimlerini artırmak ve bunu iletişim teknolojileri üzerine bir tartışma platformunda gerçekleştirerek karşılıklı diyalog kurmaya teşvik etmek, bu çalışmanın ayrıca amacını oluşturmaktadır. Çalışma; 60 yaş üzeri bireylerin devam ettiği 60+ Tazelenme Üniversitesi Ege Üniversitesi Kampüsü’nden ve lise 9. sınıf öğrencilerinden rastgele örnekleme yoluyla seçilmiş toplam 20 öğrenci ve çalışma yürütücüsü olan 2 moderatör eşliğinde odak grup görüşmesi şeklinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada katılımcılarla 3 ana soru çerçevesinde görüşülmüştür. Bunlar; iletişim teknolojilerinin kendileri için ne ifade ettiği, bu teknolojileri ne sıklıkla ve hangi amaçlarla kullandıkları, teknolojinin olumlu veya olumsuz olarak gördükleri yönlerinin olup olmadığıdır. Yanıtlar her soru için ayrı değerlendirilmiş olup, tüm katılımcıların fikirleri alınmaya özellikle dikkat edilmiştir. Veriler analiz edilirken ‘’Betimsel Analiz’’ yöntemi kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The development of a technology-based dialogue is a focus group.
2018
Yazar:  
Özet:

In the world, the life expectancy for births increases, while the birth rates decrease. Therefore, the ageing population in society is increasing and different generations are now together for longer time. The aim of this study is to study the experience of different generations in the society interpreting technology, through generational variables, and through this to contribute to intergenerational communication. While doing this, increasing people’s face-to-face communication and encouraging them to establish mutual dialogue by carrying out this on a platform of discussion on communication technologies, this study is also the aim of this study. Study; 60+ Advanced University Campus of Ege and High School, where individuals over the age of 60 are continuing. The focus group interview was conducted in the form of a group interview accompanied by a total of 20 students and 2 moderators, which were selected through random sampling from classmates. Three main questions were discussed with the participants. These are what communication technologies mean for themselves, how often and for what purposes they use these technologies, whether they see the aspects of the technology as positive or negative. The answers were evaluated separately for each question, and the attention was given to the ideas of all participants. The analysis of the data was used by the method of “Bethematic Analysis”.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 224
Atıf : 317
2023 Impact/Etki : 0.036
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi