Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 2
Türk Kadınlarında Kendi Kendine Meme Muayenesi ve Mamografi Tarama Davranışları: Türkiye Sağlık Araştırması Kullanarak Genelleştirilmiş Doğrusal Modeller
2018
Dergi:  
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
Yazar:  
Özet:

Mamografi ve kendi kendine meme muayenesinin düzenli tekrarının yapılması, meme kanserinin erken tespitinde etkinliği arttırmaktadır. Bu çalışmada mamografi tekrarı ve kadınların kendi kendine meme muayenesi yapma davranışı, genelleştirilmiş Logit Modeller ile Türkiye Sağlık Araştırması Veri Seti kullanılarak incelenmiştir. Konuyla ilgili mevcut çalışmaların aksine, bu çalışmada geniş kapsamlı gerçekleştirilen Türkiye Sağlık Anketi Veri Seti kullanılmıştır. Bu nedenle bu çalışmanın literatürdeki çalışmalarda kullanılan örneklem büyüklüklerinden daha geniş bir örneklemi vardır. Araştırmada ilk olarak betimsel istatistikler yapılmış, daha sonra kendi kendine meme muayenesi yapma durumu lojistik regresyon kullanılarak araştırılmıştır (Model 1) ve son olarak Mamografi çektirme sıklığı için sıralı lojistik regresyon modeli (Model 2) kurulmuştur. Veri analizleri için STATA 14 paket programı kullanılmış olup mamografi sıklığının yaş grupları, gelir düzeyleri ve eğitim düzeyleri arasındaki farklılıkların araştırılması için Ki-Kare testi gerçekleştirilmiştir. Buna göre mamografi çektirme sıklığı ile yaş grubu arasında anlamlı bir ilişki (Pchi2=76,8879, p=0,000) olduğu bulunurken, gelir durumu (Pchi2=20,4054, p=0,813) ve eğitim durumu ile aralarında anlamlı bir ilişki olmadığı (Pchi2=21,3111, p=0,440) belirlenmiştir. Ayrıca kendi kendine muayene yapma alışkanlığı ile eğitim durumu (Pchi2=200,9811, p=0,000) , gelir düzeyi (Pchi2=20,4054, p=0,813) ve yaş (Pchi2=76,2714, p=0,000) arasında anlamlı bir ilişki olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi