Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 85
 İndirme 41
Representations of Post-Colonial Nigerian Society as Entrapped between The Old and The New in Flora Nwapa's Women Are Different
2013
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

The aim of this article is to discuss how Women are Different by Flora Nwapa presents the entrapped situation of post-colonial Nigerian society between their old traditions, values and the new traditions the colonizer brings along. Flora Nwapa who is the first African female writer to publish in English is significant in postcolonial discourses in that she introduces female voice in postcolonial literature, thereby contributes to the feminist discussion within postcolonial theory. Her specific focus on Nigerian women and their different experiences in Women are Different sustains a new gaze to the situations of the muted and doubly colonized African women. Nwapa exclusively portrays Nigerian women as they are entrapped between the expectations of Nigerian society and the liberating education of the colonizer. Nevertheless, Nwapa’s wide spectrum in the novel is inclusive of the effects of colonialism on the Nigerian men, white women and the next generation Nigerian characters, as well. Thus, setting off from the multifaceted narration of Nwapa, this article will discuss the dichotomies the colonial subjects as well as the colonizers are exposed to within colonial and postcolonial process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi