Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 6
ÖĞRETMEN ADAYLARININ AÇIK UÇLU VE ÇOKTAN SEÇMELİ MADDELERE YÖNELİK ALGILARININ METAFORLAR ARACILIĞIYLA BELİRLENMESİ
2018
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının açık uçlu ve çoktan seçmeli maddelere yönelik algılarının metaforlar aracılığıyla belirlenmesidir. Araştırma kapsamında olgu bilim yaklaşımı kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, 2016-2017 öğretim yılı güz dönemi, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde pedagojik formasyon kapsamında eğitim gören 183 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Öğretmen adaylarının, açık uçlu maddelere ilişkin sahip oldukları algılarını ortaya çıkarmak için, “Açık uçlu maddeler… gibidir; çünkü …” cümlesini ve çoktan seçmeli maddelere ilişkin sahip oldukları algılarını ortaya çıkarmak için ise “Çoktan seçmeli maddeler… gibidir; çünkü …” cümlesini tamamlanmaları istenmiştir. Elde edilen verilerin değerlendirilmesinde içerik analizi kullanılmıştır. Araştırmanın bulgularına göre öğretmen adayları açık uçlu maddelere ilişkin olarak toplam 78 adet ve çoktan seçmeli maddelere ilişkin olarak da 65 adet farklı ve geçerli metafor üretmişlerdir. Açık uçlu maddelere ilişkin “kapsamlı ve sonsuz oluşu”, “sınanana kendini ifade etme olanağı sunması”, “öznel ve yoruma açık oluşu”, “zor ve korkutucu olması”, “zihinsel becerileri geliştirmesi” olmak üzere toplam beş tema belirlenmiştir. Çoktan seçmeli maddelere ilişkin olarak ise “şans faktörünün olması”, “seçenekler arasından yanıt verilmesi”, “sınırlarının olması”, “tek bir doğru yanıtın olması”, “avantajlarının olması” ve “ya hep ya hiç olma durumu” olmak üzere altı tema belirlenmiştir. Araştırmadan elde edilen metaforlar ve temalar incelendiğinde, açık uçlu maddelerin olumlu özelliklerinin daha fazla vurgulandığı ve açığa çıktığı ortaya konulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 312
2023 Impact/Etki : 0.188
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi