Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 112
 İndirme 30
“Sivil” Değil “Sivil Görünümlü Siyasal” Gezi Parkı
2014
Dergi:  
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu yazıda, bir kentsel toplumsal hareket örneği olarak Gezi Parkı süreci ele alınarak, yeni toplumsal hareketlere dair yazının hem bir değerlendirmesi yapılacak hem de Gezi parkı örneğinden hareketle toplumsal hareketlerin Türkiye’de geçirdiği tarihsel süreçler üzerinden sürekliliği ve kırılmaları ele alınacaktır. Bu noktada yazıdaki ana iddia, yeni toplumsal hareketlerin eski toplumsal hareketlerden birçok noktada farklılıklar sergilediği ancak en az eski toplumsal hareketler kadar siyasal nitelik arz ettiğidir. Toplumsal hareketler ister yeni ister eski olsun, toplumsal yapıdaki bir olguyu protesto etmesi bakımından siyasaldır ve sivil alanda olması siyasal olmayacağı anlamına gelmez. Bu doğrultuda kısaca yeni (kentsel) toplumsal hareketlere dair literatürü inceledikten sonra, öncelikle zaman ve mekan açısından sürekliliği ortaya koyması açısından Taksim meydanının Türk siyasal hayatı için önemi irdelenecek ve arkasından Gezi parkı eylemleri, öne sürdüğümüz hipotez dahilinde incelenecektir. Sonuç olarak da tekrar temel hipotezimize dönerek bir değerlendirme yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

“Civil” Not “Civil” Political Parks
2014
Yazar:  
Özet:

In this article, the Gezi Park process as an example of a urban social movement will be discussed, the new social movements will be evaluated and the continuity and breakdowns of social movements through the historical processes in Turkey will be discussed by the Gezi Park example. At this point, the main claim in the text is that the new social movements have the same political quality as the little old social movements, where they differ from the old social movements in many points. Social movements, whether new or old, are political in terms of protesting a phenomenon in the social structure, and being in the civil field does not mean that it will not be political. After briefly examining the literature of new (city) social movements in this direction, the importance of the Taksim Square for the Turkish political life in terms of continuity in terms of time and space will be examined, and the actions of the Gezi Park will be examined in the context of the hypothesis we suggest. As a result, we will return to our basic hypothesis.

Anahtar Kelimeler:

0
2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 248
Atıf : 2.077
2023 Impact/Etki : 0.3
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi