Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 40
 İndirme 18
1990’DAN GÜNÜMÜZE TÜRK RESMİNDE KİMLİK OLGUSU: CANAN, HALİL ALTINDERE
2017
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet 1990’lar gerek dünya gerekse Türkiye için büyük dönüşümlerin yaşandığı önemli bir süreçtir. 1980’lerin sonunda Berlin Duvarı’nın yıkılması ve 1990’lara damgasını vuran Sovyet rejiminin dağılması ve Balkanlar’daki etnik ve din temelli savaş, beraberinde birçok tartışmayı da gündeme getirmiştir. Bu konuların başında da, ulus devlet ve kimlik tartışmaları gelmektedir. Dünyadaki dönüşüme paralel Türkiye için de 1990’lı yıllar, siyasal atmosferi ile günümüze kadar uzanan kimlik sorunlarının tartışılmaya başlandığı süreç olarak dikkat çekmektedir. Bunun nedeni olarak yalnızca dünyadaki dönüşüme odaklanmak yanlış olacaktır çünkü, 12 Eylül Darbesi gibi çoğaltılabilecek Türkiye’nin kendi iç dinamikleri de bu süreçte etkin rol oynamıştır. Bu açıklamalara sanat bağlamında bakıldığında da gerek dünya gerekse Türk sanatı için, özellikle kimlik odaklı çalışmalara yönelen sanatçılardan söz etmek mümkündür. Türkiye için bakıldığında, 1990’larla birlikte başlayan ve artan bir grafikle birçok sanatçının kimlik sorunlarına odaklandığı görülmektedir. Bunlar arasında; Türk kimliği, anadil, ulus devlet, kadın ve toplumsal cinsiyet gibi konuların, belli semboller ve metaforlarla anlatıldığı görülmektedir. Bu bilgiler ışığında özellikle kimlik konularına yönelik çalışmalar ürettiği söylenebilecek Halil Altındere ve Canan gibi güncel sanatçıların eserlerine yönelik kimlik okumalarının yapılması bu çalışmanın ana eksenini oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi