Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 74
 İndirme 30
ASEAN Ülkelerinde Satın Alma Gücü Paritesi Hipotezinin Geçerliliğine İlişkin Bir Analiz
2019
Dergi:  
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, satın alma gücü paritesi hipotezinin geçerliliğini ASEAN (Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Brunei, Vietnam, Laos, Kamboçya) ülkeleri için yatay kesit bağımlılığı yanı sıra yapısal kırılmaları göz önüne alan panel birim kök testleri yardımı ile test etmektir. Bu amaçla 1995:01-2017:05 arası döneme ait aylık verilerden yararlanılmıştır. Yapısal kırılmaları göz önüne alan Panel LM test sonuçlarına göre ASEAN ülkeleri için satın alma gücü paritesi hipotezinin geçerli olduğuna ilişkin bulgulara ulaşılmıştır.   

Anahtar Kelimeler:

An analysis of the validity of the purchasing power parity hypothesis in the ASEAN countries
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to test the validity of the purchasing power parity hypothesis with the help of panel unit root tests taking into account the cross-sectional dependence as well as structural breaks for ASEAN (Indonesia, Malaysia, Thailand, Philippines, Singapore, Brunei, Vietnam, Laos, Cambodia). For this purpose, monthly data for the period 1995: 01-2017: 05 was used. According to the results of the Panel LM test that takes into account the structural breaks, it was found that the hypothesis of purchasing power parity is valid for ASEAN countries.

Anahtar Kelimeler:

An Analysis On The Validity Of Purchasing Power Parity Hypothesis In Asean Countries
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to test the validity of the purchasing power parity hypothesis with the help of panel unit root tests taking into account the cross-sectional dependence as well as structural breaks for ASEAN (Indonesia, Malaysia, Thailand, Philippines, Singapore, Brunei, Vietnam, Laos, Cambodia). For this purpose, monthly data for the period 1995: 01-2017: 05 was used. According to the results of the Panel LM test which takes into account the structural breaks, it was found that the hypothesis of purchasing power parity is valid for ASEAN countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Balkan Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 452
Atıf : 1.879
2023 Impact/Etki : 0.192
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi