Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 62
 İndirme 16
Moskova Knezliği'nin Bağımsızlığa Geçişinde Türk-Moğol Dünyasının Rolü
2012
Dergi:  
Türkiyat Mecmuası
Yazar:  
Özet:

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Coğrafik ve tarihsel anlamda Türklerle önemli ilişkiler içinde olan Ruslar, özellikle devlet kurma ve idare etme konusunda Hazar Kağanlığı, İdil Bulgar Devleti, Altın Ordu gibi Türk devletlerinden etkilenmişlerdi. 13. yüzyılda Moğolların giderek güçlenmesi ve Rus knezliklerini hakimiyet altına almasıyla birlikte Ruslar, yaklaşık 250 yıl bağımlı olarak yaşadılar. uslar, Altın Ordu hakimiyeti altında yaşarken vergilendirme, ordu sistemi ve merkeziyetçi yapının sağlanması gibi konularda daha da tecrübe kazandılar. 15. yüzyılın sonuna gelindiğinde diğer tüm Rus knezliklerini egemenliği altına alan Moskova Knezliği, elde ettiği bu tecrübelerden yararlanarak bağımsızlığını ilan etti. Moskova Knezliği'nin bağımsız bir devlet haline gelmesinde Türk-Moğol dünyasındaki menfi gelişmelerin rolü büyüktü . Bu çalışmada Türk-Moğol dünyasında meydana gelen iç karışıklıklar, parçalanmalar ve iktidar olma savaşının Moskova Knezliği'ne olan etkisi ele alınmaktadır. Rusların 1480'de bağımsız bir devlet kurmasına zemin hazırlayan olaylar incelenirken daha çok Rus tarihçi ve araştırmacıların kaynaklarından yararlanıldı

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiyat Mecmuası

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Mecmuası