Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
KAÇARLAR DÖNEMİNDE İRAN’IN KÖRFEZ BÖLGESİ, IRAK, SURİYE, LÜBNAN VE YEMEN BÖLGELERİNDEKİ ŞİİLERLE İLİŞKİLERİ:
2020
Dergi:  
Genel Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Safevilerden sonra İran coğrafyasında kurulan devletler, Afganlar, Avşarlar, Zendler ve Kaçarlardır. Ancak Osmanlı Devleti için Orta Doğuda büyük bir tehlike haline gelen devlet Kaçarlardır. Kaçar Şahları, Safeviler gibi Şiilik mezhebini siyasi, askeri, ekonomik ve ideolojik çıkarları doğrultusunda kullanmaya başladılar. Ortadoğu coğrafyasında Osmanlı Devleti, Kaçarlarınbüyük ve güçlü rakibi idi. Osmanlı hâkimiyetindeki Irak, Basra Körfezi, Yemen, Suriye ve Lübnan bölgelerinde Şii mezhebine mensup büyük bir halk kitlesi bulunmaktaydı. Kaçar Şahları, Osmanlı devletini zayıflatmak ve yıpratmak, Orta Doğuda siyasi, askeri ve ekonomik alanlarda Osmanlı Devletine üstünlük sağlamak için Osmanlı hâkimiyetindeki Şiileri desteklemiş ve onları sahiplenmiştir. Osmanlı hâkimiyetindeki Irak’ta, Basra Körfezin’de, Yemen’de, Suriye’de ve Lübnan’daki Caferi, İsmaili, Zeydi, Nuseyri, Dürz, gibi Şii oluşum kollarına siyasi, askeri, ekonomik ve mezhebi ilişkiler kurulmuş ve bu Şiileri Osmanlı aleyhinde kışkırtmıştır. Bu politika Kaçarların kuruluşundan I. Dünya savaşına kadar sürmüştür. Anahtar Kelimeler: Kaçar Henadanı, Osmanlı Devleti, Şiilik ve Orta Doğu.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Genel Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Genel Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi