Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Yoncanın Kurutulmasında Farklı Kurutma Sistemlerinin Sera Gazı Emisyonlarına Etkisi
2023
Dergi:  
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hayvancılıkta en önemli yem kaynaklarından birisi olan yoncanın biçildikten sonra besinsel yapısının uzun süre korunması için nem içeriğinin uygun seviyelere düşürülmesi gerekmektedir. Son yıllarda artan çevre sorunları sebebiyle yonca kurutma için yapılacak işlemin çevreye dost bir yöntem olmasına özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, yonca kurutmada farklı kurutma yöntemlerinin CO2 emisyonlarının etkisinin belirlenmesi ve karşılaştırılmasıdır. Çalışmada mikrodalga (100 W, 200 W, 300 W), konvektif (60 °C, 80 °C, 100 °C), hibrit (konvektif+mikrodalga: 200 W+60 °C, 200 W+80 °C) ve dondurarak kurutma yöntemleri ele alınmış ve bu yöntemlerin rüzgâr, güneş, hidroelektrik ve jeotermal santrallere göre CO2 emisyonları belirlenmiştir. Sonuçlara göre en yüksek CO2 emisyonu değeri jeotermal enerji santralinde 72.62 g kg-1 ile 300 W mikrodalga kurutmada elde edilmiştir. En düşük emisyon değeri ise rüzgâr enerji santralinde 2.14 g kg-1 ile 60 °C konvektif kurutmada belirlenmiştir. Genel olarak en yüksek emisyon sonuçları jeotermal enerji santrali için, en düşük sonuçlar ise rüzgâr enerji santrali için bulunmuştur. Çalışmada mikrodalga gücünün ve kurutma sıcaklığının CO2 emisyonunu arttırdığı ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Different Dryers On Greenhouse Gas Emissions In The Drying Of Alfalfa
2023
Yazar:  
Özet:

In order to preserve the nutrient properties of alfalfa, which is one of the most important feed sources in livestock, for a long time after harvesting, the moisture content must be reduced to appropriate levels. In recent years, due to the increasing environmental problems, it is necessary to special attention to the fact that the process of drying alfalfa is an environmentally friendly method. The aim of this study is to determine and compare the effects of different drying methods on CO2 emissions in alfalfa drying. In the study, microwave (100 W, 200 W, 300 W), convective (60 °C, 80 °C, 100 °C), hybrid (convective+microwave: 200 W+60 °C, 200 W+80°C), and freeze-drying methods were used, and CO2 emissions of these methods were determined according to wind, solar, hydroelectric, and geothermal power plants. According to the results, the highest CO2 emission value was obtained in the geothermal power plant with 72.62 g kg-1 in 300 W microwave drying. The lowest emission value was determined at 60 °C convective drying with 2.14 g kg-1 in the wind power plant. In general, the highest emission results were found for the geothermal power plant, while the lowest results were found for the wind power plant. In the present study, it was revealed that microwave power and drying temperature increased CO2 emissions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi