Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 5
Exchange rate regime in a crisis: The case of Azerbaijan
2022
Dergi:  
Journal of Eastern European and Central Asian Research
Yazar:  
Özet:

This study aims to substantiate the practicality of establishing a fixed exchange rate (FER) under external shocks to the Azerbaijani economy. Using regression analysis, principal component analysis, and the Granger causality test, we substantiated the inexpediency of a fixed FER for the manat (the national currency) due to: the ineffective fiscal and monetary policy of the state, weak integration into the U.S. economy, distrust of the manat in the population, and the weakness of currency hedging. Artificial retention of a FER will lead to devaluation and chronic economic recession (inflation growth, a decrease in real incomes of the population, a reduction of GDP per capita, and an increase in unemployment). It is substantiated that an increase in public confidence in the national currency should become the basis for the transition to a floating exchange rate (FER) for the manat as it will help to get the actual value of the manat.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Eastern European and Central Asian Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 345
Atıf : 99
2023 Impact/Etki : 0.049
Journal of Eastern European and Central Asian Research