Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 52
 İndirme 1
AB’ye İltica Başvurularının Değerlendirilmesinde Geri Kabul ve Güvenli Üçüncü Ülke Tartışmaları
2017
Dergi:  
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suriye iç savaşı ile birlikte milyonlarca kişi mülteci durumuna düşerek yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalmıştır. Mülteci konumundaki bu kişiler Avrupa ülkelerini kendilerine yeni bir umut kapısı olarak görmektedir. Bunun içinde daha çok Avrupa ülkelerine göç ederek bu ülkelerde sığınma ve iltica başvurusunda bulunmaktadır. Bu söz konusu göçler Avrupa Birliği’nin sıkı politikaları ve vize uygulamaları sebebiyle daha çok yasadışı yollardan yapılmaktadır. Avrupa Birliği bu göçü önlemek adına çeşitli politika araçları kullanmaktadır. Söz konu bu araçların en etkin olanı günümüzde geri kabul ve güvenli üçüncü ülke uygulamalarıdır. Bu iki uygulama ile AB kendi üye ülkelerine göç etmiş mültecileri herhangi bir değerlendirmeye tabi tutmadan topluca sınır dışı etmektedir. İşte bu çalışma AB’nin yapmış olduğu geri kabul ve güvenli üçüncü ülke uygulamalarının iltica başvurularına etkisini analiz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Refusal and Safe Third Country Debates in the Evaluation of Applications to the EU
2017
Yazar:  
Özet:

With the Syrian Civil War, millions of refugees have been forced to leave their homes. These refugees see their European countries as a new door of hope for themselves. More people are seeking asylum and refuge in the European countries. These migrations are more illegal due to the strict EU policies and visa practices. The European Union uses various policy tools to prevent this immigration. The top of the most effective of these vehicles today is recall and safe third-country practices. With these two practices, the EU collectively expels refugees who have migrated to its Member States without any assessment. This study analyses the impact of recovery and secure third-country practices made by the EU on refuge applications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 777
2023 Impact/Etki : 0.333
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi