Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 28
 İndirme 2
Uluslararası Sınavlarda Fen Bilimleri Derslerinden Alınan Sonuçların İyileştirilmesine Yönelik Fen Bilimleri Öğretmen Görüşleri
2020
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma Nitel Araştırma yaklaşımlarından Durum Çalışması deseni şeklinde düzenlenmiş, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde, Ankara ili ve ilçelerinde görev yapan dokuz Fen Bilimleri öğretmenleri ile yürütülmüştür. Örneklem belirlenirken, amaçlı durum örnekleme yöntemlerinden, kolay ulaşılabilir durum örneklemesi kullanılmıştır. Çalışma ilgili eğitim öğretim yılının güz döneminde öğretmenler ile iki hafta, toplamda ise sekiz haftada tamamlanmıştır. Betimsel ve içerik analizleri kullanılarak, bu süreçte tematik çerçeve oluşturulmuş, veriler farklı farklı başlıklara ayrılmış ve karşılaştırma yapılarak incelenip yorumlanmıştır. Araştırmanın alt problemleri ve amaçları doğrultusunda veri setinin çözümlenmesinde kullanılabilecek kod listeleri oluşturulmuştur. Alan yazın tarandığında birçok PISA ve TIMSS çalışması karşımıza çıkmaktadır. Ancak çözüm odaklı düşünüldüğünde, ülkedeki Fen eğitimi noksanlığı ile ilgili çok daha fazla çalışma yapılması gerektiği kaçınılmazdır. Bu kapsamda amaç, Fen Bilimleri öğretmenleriyle nitel araştırma yöntemleri kullanılarak, araştırmanın sonunda Fen eğitimini iyileştirmeye yönelik önerilerde bulunabilmektir. Bu araştırma, Fen Bilimleri öğretmenlerinin uluslararası sınavlarda başarıya ulaşmada, Türk eğitim sistemindeki Fen eğitimini etkililik ve verimlilik yönlerinden nasıl değerlendirdiklerini, öğretmenlerin Fen derslerini iyileştirmeye yönelik önerilerinin neler olduğunu, TIMSS ve PISA hakkındaki görüşlerini, Fen başarısını arttırma yollarını, Fen Bilimleri programındaki noksanlıklara yönelik çözümler üretmelerini sağlaması açısından önem taşımaktadır. Buna göre öğretmenlerin belirtilen konulardaki görüşleri araştırmacı tarafından hazırlanan görüşme formu ile belirlenmiş ve elde edilen bulgular gerekli çözüm önerileriyle sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Opinions on the Improvement of Results from Science Courses in International Examinations
2020
Yazar:  
Özet:

Research Qualification Research approaches have been organized in the form of the situation study scheme, 2016-2017 educational-learning year was conducted with nine teachers of science who work in the province of Ankara and its districts. When determining the sample, the purpose of the sample methods, the easy-to-accessful sample methods, were used. The study was completed in two weeks with teachers during the good period of the academic year, and in a total of eight weeks. Using visual and content analyses, a thematic framework was created in this process, the data was divided into different titles and compared and interpreted. In accordance with the sub-problems and purposes of the research, code lists that can be used in the resolution of the data set have been created. During the summer scan, many PISA and TIMSS work appear to us. But considering the solution-oriented, it is inevitable that much more research on the lack of science education in the country should be done. In this context, the objective is to be able to make recommendations for the improvement of science education at the end of the research, using quality research methods with the teachers of science. This research has an importance in terms of how teachers of Science in achieving success in international examinations, how they evaluate the Science education in the Turkish educational system from the effectiveness and efficiency aspects, what are the teachers’ recommendations for improving the Science courses, their views on TIMSS and PISA, the ways to increase the Science success, and to ensure that they produce solutions to the disadvantages in the Science program. According to this, the opinions of the teachers on the specified topics are determined by the interview form prepared by the researcher and the findings obtained are presented with the necessary solutions proposals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 2.176
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi