Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SATIN ALMA DAVRANIŞI ÜZERİNDE SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNİN ROLÜ YOUTUBERLAR ÖRNEĞİ
2023
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Web 2.0 ile birlikte ortaya çıkan ve yıllar içinde mevcut şeklini alan sosyal medyada içerik kavramlarını paylaşan sosyal medya fenomenleri, gönderilerinin bulunduğu kanallarda takipçileri/aboneleri tarafından tanınan ve tanınan "mikro ünlüler"dir. Bu bağlamda sosyal medya kullanıcıları, mecranın özelliklerine göre sosyal medya fenomenlerini takip etmekte veya kanallarına abone olmaktadır. Sosyal medya fenomenleri, paylaştıkları medyaya ve onları takip eden ya da kanallarına abone olan sosyal medya kullanıcı sayılarına göre çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulmuştur. Bu çalışmada sosyal medya fenomenlerinden biri olan YouTuber'ların üniversite öğrencilerinin satın alma kararlarına etkisi araştırılmıştır. Bu kapsamda anket çalışmasında Dicle Üniversitesi'nde öğrenim gören 404 üniversite öğrencisine ulaşılmıştır. Sonuç olarak “Marka veya ürün dikkatimi çekiyor” maddesinin en yüksek ortalamaya sahip olduğu (3.256 ± 1.114) (3.256 ± 1.114), “Benzer ürün veya markaları kullanırsam kullanmayı bırakırım” maddesi en düşük ortalamaya (2.953 ± 1.051) sahip olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The role of social media phenomena on the behavior of students in the university is YouTube.
2023
Yazar:  
Özet:

The social media phenomena that appear along with Web 2.0 and share the concepts of content on social media in the years of its existing shape are "micro-famous" recognized and recognized by their followers/abonnements in the channels where their posts are. In this context, social media users are tracking social media phenomena or subscribing to their channels according to the characteristics of the messenger. Social media phenomena are subject to various classifications according to the number of social media users who follow them or subscribe to their channels and the media they share. This study has studied the impact of YouTube, one of the social media phenomena, on university students’ purchasing decisions. In this scope, the survey has reached 404 university students studying at Dicle University. As a result, it was found that the "brand or product attracts my attention" material had the highest average (3.256 ± 1.114) (3.256 ± 1.114) and the "If I stop using similar products or brands" material had the lowest average (2.953 ± 1.051).

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 634
Atıf : 1.506
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi