Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
SMMM’lerin Muhasebe Temel Kavramları ve Bu Kavramların Mali Tablolara Etkilerine Yönelik Görüşleri Üzerine Nitel Bir Araştırma
2022
Dergi:  
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, SMMM’lerin muhasebe temel kavramları ve bu kavramların mali tabloları etkileme düzeylerine yönelik yönelik görüş ve düşünceleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırma, Van SMMM Odası’na kayıtlı ve mesleğini bağımsız olarak yürüten meslek elemanları üzerinde nitel araştırma yöntemlerinden biri olan “mülakat tekniği” ile gerçekleştirilmiştir.  2022 yılı Mart ayında toplam 10 SMMM ile yapılan görüşmeler ses kayıt cihazına kaydedilmiş; bu kayıtlar Word dosyasına aktarılmış ve elde edilen veriler Maxqda 2022 Analytics Pro yazılımı kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, meslek mensuplarının çoğunun temel kavramlara uygun olarak muhasebe uygulamalarını gerçekleştirmeye gayret ettikleri; mali tabloların düzenlenmesi sırasında kısmen de olsa temel kavramların dışına çıktıkları; muhasebe temel kavramlarının hemen bütün meslek mensuplarınca rehber olarak görüldüğü bulgularına ulaşılmıştır. Ayrıca meslek mensuplarınca, çoğunlukla dönemsellik ve tarafsızlık ve belgelendirme kavramlarına vurgu yapılmıştır. Bununla birlikte vergi denetiminde daha çok tarafsızlık ve belgelendirme kavramıyla ilgili sorunlar yaşandığı ifade edilmiştir. Temel kavramlara uygun hareket etmenin zaman zaman mükellefle soruna yol açtığı; bu kavramlara uygun hareket etmede mevzuat bilgisinin önemli olduğu ve mesleğinde yeni olanların eski olanlara nazaran daha güncel ve yeni bilgilere açık oldukları ancak tecrübenin de temel kavramlara uyumda önemli olduğu bulgularına da ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Qualified Research on the Accounting Basic Concepts of SMMMs and Opinions on the Impact of These Concepts on Financial Statements
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, we tried to identify the basic concepts of the SMMMs in accounting and the views and thoughts on the levels of impact on the financial statements of these concepts. The research was carried out with the "interview technique", which is one of the qualitative research methods on professional elements registered in the Van SMMM Room and conducting their profession independently.  In March 2022, a total of 10 SMMM conversations were recorded on the audio recording device; these records were transmitted to the Word file and the data obtained were analyzed using the software Maxqa 2022 Analytics Pro. The research has found that the majority of the professional members strive to carry out accounting practices in accordance with the basic concepts; that during the preparation of financial statements they are partially out of the basic concepts; that the basic concepts of accounting are regarded as a guide by almost all professional members. Furthermore, the professional members have mostly emphasized the concepts of periodicity and neutrality and certification. However, it has been stated that there are more problems with the concept of neutrality and certification in tax control. The findings have also been found that acting in accordance with the basic concepts occasionally leads to a problem with the client; that in acting in accordance with these concepts the legislative knowledge is important and that the new ones in their profession are more up-to-date and open to new knowledge than the old ones, but that the experience is also important in accordance with the basic concepts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 1.761
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)