Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 8
PMI Öncü Bir Gösterge mi? Türkiye Örneği
2020
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile çeşitli finansal faktörler arasındaki nedensellik ilişkisi araştırılmıştır. Analiz sonucunda BİST Sanayi Endeksindeki değişimin PMI’daki değişimin nedeni olduğu, PMI’daki değişimin ise Sanayi Üretim Endeksi (SÜE) ve Kapasite Kullanım Oranındaki (KKO) değişimin nedeni olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca BİST Sanayi Endeksinden PMI’ya doğru nedenselliğin orta ve uzun dönemli, benzer şekilde PMI’dan SÜE doğru nedenselliğinde yine orta ve uzun dönemli olduğu, ancak PMI’dan KKO’na doğru nedenselliğin ise tüm dönemlerde geçerli olduğu tespit edilmiştir. Bu sonuçlara göre PMI’ın reel sektör için öncü bir gösterge olabileceği değerlendirilebilirken, finansal sektör için benzer bir durumun söz konusu olmadığı değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Is Pmi A Leading Indicator: Case Of Turkey
2020
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

In this study, the causal relationships of the Purchasing Managers Index (PMI) with various financial factors are examined. As a result of the analysis, it is determined that the change in the Istanbul-Stock-Exchange-Industry Index (ISEIND) causes the change in the PMI and the changes in the PMI also causes the changes in the Industrial-Production Index (IPI) and the Capacity-Utilization-Rates (CUR). It is also determined that the causality towards to PMI from the ISEIND and causality towards IPI from PMI is valid in the medium- and long-run, whereas the causality towards PMI to CUR are valid for the all periods. According to these results, PMI can be considered as a leading indicator for the real sector. However, the same result does not apply to the financial sector.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.217
2023 Impact/Etki : 0.196
Sosyoekonomi