Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Terörizmle Mücadelede NATO’nun Stratejik İletişim Konsepti ve Afganistan Örneği
2021
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Stratejik iletişim nispeten yeni bir terim olup askeri çevreler dahil bir çok alanda neredeyse bir moda sözcük haline gelmiştir. Üzerinde anlaşılan bir tanımı yoktur ancak genellikle insanların kalplerini ve zihinlerini kazanmakla ilişkilendirilir. Halk arasında mevcut savaşların ve operasyonları yapıldığı bilincine dayanır ve bu nedenle insan faktörü oldukça önemlidir. Dolayısıyla halkı anlamak, etkileşim kurmak, kaynaşmak ve onlarla iletişim kurmak gerekir. Stratejik iletişim, yürütülen operasyonun veya uygulanan politikanın çıkarına yönelik bir görüş ve tutum oluşturmak, güçlendirmek veya onu korumak için hedef kitleye yönelik tüm iletişim ve bilgi ile ilgili çabaların senkronizasyonudur. Bu çerçevede, bu makale 2003 yılından bu yana Afganistan’da savaşan NATO liderliğindeki ISAF güçlerinin stratejik iletişim çabalarını analiz etmektedir. Ayrıca bu makale stratejik iletişimin, İttifak’ın ve koalisyon güçlerinin Afganistan’daki başarısı için hayati bir rol oynadığını savunmaktadır çünkü modern savaş, terörizmle etkin bir şekilde mücadele etmek için tek askeri güç yerine kapsamlı bir yaklaşım gerektirir.

Anahtar Kelimeler:

The Case Of Afghanistan In Nato’s Strategic Communication Concept In Combating Terrorism
2021
Yazar:  
Özet:

StratCom is a comparatively new term that has become almost a buzzword in many areas, including the military. It has no agreed definition, but is usually associated with winning people’s hearts and minds. The human factor is very important in strategic communication, as it is vital to understand, and to interact, engage, and communicate with, the public. StratCom is the synchronization of all communication and information-related attempts directed at the target audience in order to form, strengthen or maintain an idea or attitude that is in the interest of the operation or implemented policy. This paper analyses StratCom efforts of the NATO-led ISAF forces, which have been in combat in Afghanistan since 2003. It argues that StratCom has played a crucial role in achieving success for the Alliance and coalition forces in Afghanistan because to effectively combat terrorism, modern warfare requires a comprehensive approach rather than solely military power.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 398
2023 Impact/Etki : 0.061
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi