Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Paranormal Turizm ile İlgili Yapılan Makaleler Üzerine Bibliyometrik Analiz
2023
Dergi:  
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, paranormal turizm ile ilgili yapılan çalışmaların zaman içindeki gelişim süreçlerinin çeşitli parametreler kullanılarak analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda bibliyometrik analiz yöntemi ile incelenmiş makalelerin alan yazındaki durumu ortaya çıkarılmıştır. Sosyal Bilimler Atıf Dizini-Social Sciences Citation Index (SSCI), Dergipark, Google akademik ve ULAKBİM’deki kaynaklara 3-22 Aralık 2022 tarihleri aralığında tarama işlemi yapılmıştır. Yapılan tarama sonucunda eksik veriler sunan makaleler çıkartılmış ve 60 makale üzerinden çalışmaya devam edilmiştir. Araştırma kapsamında alan yazında rastlanılan çalışmaların yapısal ve dinamik yönlerini belirleyebilmek için voyant tools yazılım programı kullanılmıştır. Sonuç olarak makalelerin %65’inin uygulamalı, %21’inin ise kavramsal olduğu, en eski çalışmanın 2003 yılında yapıldığı ve en fazla makalenin %30 ile ABD’de yapıldığı anlaşılmıştır. Ayrıca paranormal turizm konulu çalışmalarda tematik yoğunlaşmaların dönemlere göre farklılık gösterdiği ve yeni kavramlarla çalışmalar yapıldığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis Of Articles On Paranormal Tourism
2023
Yazar:  
Özet:

This study aimed to analyze research development on paranormal tourism over time using various parameters through a bibliometric analysis approach. Accordingly, a scanning process was conducted on the Social Sciences Citation Index (SSCI), Dergipark, Google Scholar, and ULAKBIM databases between December 3rd and 22nd, 2022. Articles with incomplete data were excluded, resulting in a sample of 60 pieces for the study. The Voyant Tools software program was utilized to determine the structural and dynamic aspects of the studies encountered in the field literature. As a result, it was determined that 65% of the articles were applied studies, while 21% were conceptual studies. The oldest study in the corpus was conducted in 2003, and most articles (30%) originated from the United States. Additionally, thematic concentrations in paranormal tourism studies were found to vary across different periods, with new concepts and approaches emerging.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 380
Atıf : 2.480
2023 Impact/Etki : 0.238
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi