Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 4
Çocuk Hastada Actinomyces Naeslundii Pozitif Atrofik Rinit
2011
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Atrofik rinit nazal mukozanın ve konkaların atrofisi, yapışkan ve kötü kokulu sekresyon, krut oluşumu, nazal kavitede genişleme ve paradoksal nazal konjesyonla seyreden nadir görülen kronik bir enfeksiyondur. Primer ve sekonder formları tarif edilmiştir. Primer atrofik rinit daha önce sağlıklı bir burunda gelişirken sekonder atrofik rinit sıklıkla geniş sinüs cerrahisi, nazal travma, kronik granülomatöz hastalıklar sonrası gelişmektedir. Olgunun yapılan fizik muayenesinde anterior rinoskopide nazal kavitede yaygın krut ve pürülan, sarı-koyu yeşil akıntı tespit edildi. Burun akıntısı materyalinden yapılan aerop kültürde otomatize bakteri tanımlama ve duyarlılık sistemi (Phoenix 100) ile Klebsiella ozaenae, Stapylococcus aureus; aneerop kültürde ise Actinomyces naeslundii tanımlandı. Klebsielle ozaenae sadece ampisiline dirençli test edilen diğer bütün antibiyotiklere duyarlı ve genişlemiş spektrumlu beta-laktamaz (GSBL) negatif bulundu. Staphylocccus aureus sefazolin, klindamisin, eritromisin, fusidik asit, meropenem, oksasilin, penisilin G ve ampisiline dirençli bulundu. Actinomyces naeslundii ise E-test metodu ile metronidazole dirençli, moksifloksasin ve meropeneme duyarlı, beta-laktamaz testi negatif olarak bulundu. On yaşında erkek hastada gelişen atrofik rinit klinik, mikrobiyolojik ve patolojik özellikleri ile sunularak konu ile ilgili literatür eşliğinde tartışıldı.

Anahtar Kelimeler:

Children with Actinomyces Naeslundii Positive Atrophic Rhinitis
2011
Yazar:  
Özet:

Atrophic rhinitis is an atrophy of the nasal mucous and conca, a rare chronic infection seen with adhesive and bad odor secretion, crude formation, nasal cavity expansion and paradoxal nasal conjection. Primary and secondary forms are described. Primary atrophic rhinitis has previously developed in a healthy nose while secondary atrophic rhinitis often develops after broad sinus surgery, nasal trauma, chronic granulomatosis diseases. In the physical examination of the maturity in the anterior rinoscope, a common crude and purple, yellow-dark green flow was detected in the nasal cavity. In the aerodynamic culture made of nose flow material, the automated bacterial identification and sensitivity system (Phoenix 100) was defined by Klebsiella ozaenae, Stapylococcus aureus; in aneeropic culture Actinomyces naeslundii. Klebsielle ozaenae found negative to all other antibiotics that were tested with only ampisiline resistance and expanded spectrum beta-lactamate (GSBL). Staphylocccus aureus sefazolin, clindamisin, erythromycin, fusic acid, meropenem, oxasilin, penicillin G and ampisiline were found resistant. Actinomyces naeslundii, with the E-test method, metronidazole-resistant, moksifloksacin and meropenema-sensitive, beta-non-lactative test found negative. Atrophic rhinitis developing in male patients at the age of ten with clinical, microbiological and pathological characteristics presented was discussed in the literature associated with the subject.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi