Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 9
Tüketicilerin Etnik Restoranlardaki Yemek Yeme Deneyimleri: İstanbul’daki Japon Restoranlarına İlişkin Tripadvisor Yorumlarının Analizi
2020
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma hayatında yer alan ve zamandan tasarruf etmek isteyen kişiler yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak için yiyecek içecek işletmelerini tercih etmektedirler. Değişen sosyal ve kültürel koşullar, tüketicilerin yeni ve farklı deneyimlere olan taleplerinin artması ve artan rekabet ile birlikte işletmeler geleneksel olarak sundukları hizmetlerini farklılaştırmak zorundadırlar. Etnik restoranlar temel aldıkları kültüre ait yiyeceklerin, özgün pişirme teknikleri ile hazırlanıp sunulduğu yerlerdir. Bu çalışmada tüketicilerin etnik restoranlara bakış açıları ve deneyimlerini ortaya koymak amaçlanmıştır. Böylece kişilerin etnik restoranlardaki deneyimlerinin en çok hangi unsurlardan ve nasıl etkilendiği anlaşılabilecektir. Bu amaç doğrultusunda TripAdvisor’da en yüksek puan alan ilk 10 Japon mutfağına ilişkin yapılan yorumlar içerik analiziyle değerlendirilmiştir. Ayrıca betimsel analiz ile desteklenmiştir. Çalışma sonucunda etnik restoranlarda yiyecek-içecek ve fiziksel çevrenin tüketiciler tarafından en dikkat edilen unsur olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Dining Experiences Of Consumers In Ethnic Restaurants: Analysis Of Tripadvisor Reviews For Japanese Restaurants In Istanbul
2020
Yazar:  
Özet:

The people involved in working life and willing to save their time to prefer food and beverage services. Businesses must differentiate their traditional services along with unstable social and cultural conditions, the increasing demand for new and different experiences of consumers and rivalry. Ethnic restaurants are places where the foods belonging to specific culture are prepared and served with genuine cooking techniques. This study aims to reveal the reviews and experiences of consumers about ethnic restaurants. In this way, it will be possible to understand which factors and how are affect the experiences of people in ethnic restaurants. By this aim, Turkish consumers’ comments made on top 10 Japanese cuisines in Istanbul on TripAdvisor are analyzed with content analysis. Furthermore, the analysis is supported with descriptive analysis. As a result of the study, food and beverage services and physical environment at ethnic restaurants are the most notable factor for consumers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.507
2023 Impact/Etki : 0.345
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi