Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
Elektronik Devletin Gelişim Evreleri
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Post-dijital ekosistemde etkin elektronik devlet uygulamaların hayata geçirilmesi stratejik öncelik kazanmıştır.  Kağıt belgelere dayalı iş süreçlerinin ortadan kaldırılması ve devlet kuruluşlarının sistemlerinin birbirleri ile entegre edilmesi devletin gücüyle doğrudan ilgilidir. Devletin e-dönüşümü dört evrede gerçekleşmektedir. Bu evreler varlık gösterme, birleşme, entegrasyon ve toplumsal dönüşüm evreleridir. Varlık gösterme evresinde, her devlet kurumu birbirlerinden bağımsız olarak kurdukları kendi siteleri aracılığıyla vatandaşlara hizmet vermektedir. Birleşme evresinde, vatandaşlar tüm devlet kurumlarının sistemlerine tek bir kullanıcı adı ve şifre ile tek bir web sitesi aracılığla erişebilirler.  Entegrasyon evresinde, tüm devlet kurumlarının sistemleri ortak veritabanı, referans ve arşiv sistemine bağlananır. En önemli evre olan toplumsal dönüşüm evresinde vatandaş ve devlet elektronik devlet uygulamaları vasıtasıyla internette buluşur. Bu evrede toplum bilgi toplumuna dönüşür ve bireysel seviyede verimlilik artar. Elektronik devlet projeleri devletler açısından stratejik öneme sahiptir. Bu çalışma elektronik devlet uygulamalarına toplumun ve vatandaşların dahil edilmesinin önemini vurgulamakta ve e-devletin gelişim aşamaları için yeni bir sınıflandırma önermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Development Phases Of E-government
2019
Yazar:  
Özet:

In post-digital ecosystem, the implementation of effective electronic government systems comes to the fore as a strategic priority. Removing paper based processes and increasing integration of the systems used by different departments and agencies are directly related to the power of a government. e-Transformation of the government from traditional to electronic takes place in four stages, namely the phase of initial presence, unification, integration and social transformation. In the initial presence phase, each government institution separately provides services to citizens through its own site.  In the unification phase, citizens will be able to access all government agencies' systems through a single website with a single username and password. In the integration phase, the systems of all government agencies will be linked to a common reference and archive system as well as common databases. Finally, in the last phase, the most important phase of electronic government applications, it will be ensured that citizens and the government will meet on the internet through electronic government applications. In this phase, the society will become an information society, and thus increase its productivity at individual level. Therefore, e-government projects have strategic importance for governments. In this context, the study emphasizes the importance of the involvement of the society to electronic government projects and suggests a new classification for the development phases of e-government. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 12.055
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi