Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 2
Helikobakter Pilori Eradikasyonun Serum Paraoksonaz Enzim Aktivitesine Etkisi
2020
Dergi:  
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Helikobakter pilori (H. pilori) enfeksiyonu gastrointestinal ve ekstraintestinal hastalıklarla ilişkilidir. H. pilori bu hastalıklara spesifik virülans faktörleri yoluyla veya inflamasyon ve oksidasyonu arttırarak neden olur. HDL kolesterol ile ilişkili paraoksonaz-1 (PON-1) enzimi, HDL kolesterolün antioksidan ve antiaterojenik etkilerinden sorumludur. PON-1 seviyeleri bu nedenle kardiyovasküler hastalıklarla ilişkilidir. Bu çalışmada H. pilori eradikasyonu ve paraoksonaz aktivitesi arasındaki ilişkinin araştırılması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışma H. pilori eradikasyon tedavisi almış ve eradikasyon tedavisi kontrol edilmiş 126 yetişkin hastada prospektif olarak yapıldı. H. pilori 38 hastada (17 erkek, 21 kadın) pozitif, 88 hastada (43 erkek, 45 kadın ) negatifdi. Bulgular: H. pilori eradikasyon tedavisi sonrası paraoksonaz-1(PON-1) enzim seviyeleri; H. pilori negatif grupta 165,69 U/L ve H. pilori pozitif grupta 131,68 U/L olarak bulundu. Tedaviden sonra gruplar arasında paraoksonaz-1(PON-1) enzim seviyeleri açısından istatistiksel olarak anlamlı fark saptandı (p=0,02). Sonuç: H. pilori eradikasyon tedavisi sonrası paraoksonaz-1 (PON-1) enzim seviyelerinde artış, LDL oksidasyonunda azalmaya ve buna sekonder antiaterosklerotik etkiye neden olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Helicobacter Pylori Eradication On Paraoxonase Enzyme Activity
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: Helicobacter pylori (H. pylori) infection is associated with gastrointestinal and extraintestinal diseases either directly via its special virulence factors or indirectly by increasing inflammation and oxidation. Paraoxonase-1 (PON–1) enzyme that is related to HDL cholesterol is responsible for the antioxidant and antiatherogenic effects of HDL cholesterol. PON–1 level is related to the risk of cardiovascular disease. We aimed to investigate the relation between H. pylori infection and PON-1 activity. Material -Method: We prospectively evaluated 126 adult patients in a tertiary reference hospital in Ankara, Turkey. After H. pylori eradication therapy and checking for treatment success, 38 H. pylori-positive (17 male, 21 female) and 88 H. pylori-negative (43 male, 45 female ) patients were included in this study. Results: PON–1 enzyme levels after H. pylori eradication therapy were 165,69U/L in H. pylori-negative and 131,68 U/L in H. pylori-positive groups. The difference in PON–1 enzyme levels after treatment in two groups was statistically significant (p=0,02). Conclusion: Increased PON–1 enzyme levels after H. pylori eradication therapy might play a role in the antiatherosclerotic effect by reducing LDL oxidation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 394
Atıf : 156
2023 Impact/Etki : 0.021
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi