Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
An Experimental Study of the Influence of Carburizing Treatment Holding Time on the Structure and Hardness of 16NC6 Steel
2023
Dergi:  
Engineering, Technology & Applied Science Research
Yazar:  
Özet:

Abstract Low carbon steel with carbon content ranging from 0.15% to 0.3% cannot be hardened through quenching and tempering processes and there is little to no martensitic transformation occurring upon quenching. To improve the surface hardness, carburizing is commonly employed. Through this treatment, the surface composition of the low-carbon steel is altered by the diffusion of carbon, resulting in a hard outer casing with good wear resistance. This work investigates the effect of the carburizing treatment temperature and holding time on the crystallographic structure, hardness, and hardened surface layer dimension of commercial low-carbon steel 16NC6. The steel was carburized at 900°C for different holding times of 1, 2, and 3 hours. After the carburizing and quenching processes, the hardness values and the morphology of the crystallographic structure were measured and characterized.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Engineering, Technology & Applied Science Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.845
Atıf : 2.898
2023 Impact/Etki : 0.733
Engineering, Technology & Applied Science Research