Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
ÜLKEMİZ GİRİŞİMCİLERİ İÇİN YENİ BİR YATIRIM DESTEĞİ MODELİ: INITIAL COIN OFFERING (ICO)
2020
Dergi:  
Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyanın genelinde özellikle uluslararası rekabette yer almak isteyen girişimcilerinönemli sorunlarından birisi zamanında, yeterli düzeyde ve minimum maliyetli finansal fon kaynakları temin edememe handikapıdır. Söz konusu bu sorunların ve yetersizliklerin çözümü için dünyada son yıllarda geliştirilen yeni bir model Initial Coin Offering (ICO)’dir. Türkçe karşılığı kripto para arzı olarak ifade edilebilen ICO modelinin teorik altyapısı 1998 yılında Wei Dai tarafından oluşturulmuştur. Sistemin teknik altyapısı 2008 yılında Satoshi Nakamoto isimli bir birey ya da topluluk tarafından geliştirilmiştir. Kripto para sisteminin yasal açıdan herhangi bir otoriteye bağlı olmaması sistemin kısa sürede yaygınlaşmasını sağlayan bir etken olmuştur. Ayrıca girişimciler açısından değerlendirildiğinde, yüksek getiri oranlarının söz konusu olması, işlem maliyetlerinin diğer yatırım araçlarına göre daha düşük seviyelerde olması ve transferin kolay yapılabilmesi gibi nedenler kripto para sistemine olan talebin artmasını sağlamıştır.           Finans dünyası açısından önemli bir değişim ve yatırım aracı olarak kullanılan bu sistemin işlem hacminin her geçen gün artıyor olması sistemin tüm boyutları ile ayrıntılı olarak incelenmesini zorunlu kılmaktadır. Bu çalışmada, dünyada kripto para ve arzı hakkında genel olarak bilgilere yer verilerek ülkemizde kripto para arzının tanınabilmesi, tanımlanabilmesi, gerekli görülen tedbirlerin alınabilmesi, fırsatlardan yararlanılabilmesi ve sistemin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için değerlendirmeler yapılıp öneriler geliştirilmeye çalışılmıştır.           Bu bağlamda, Hem dünyada hem de Türkiye’de özellikle dev projelerde finansal kaynak ve yatırım aracı olarak hızlı bir yönelim ve büyüme trendinde olan kripto paralarının kullanılması fırsatının iyi değerlendirilmesi, gerekli regülasyon ve revizelerle yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılarak etkin bir denetim sisteminin tesis edilmesi son derece önemlidir. Ayrıca çoğu kripto para kullanıcısının, teknolojinin yeni olmasında kaynaklanan bilgi ve tecrübe eksiklerinin giderilmesi amacıyla konunun uzmanları tarafından bilgilendirme ve tanıtım toplantılarının süreklilik arz edecek şekilde yapılması, tanıtıcı broşür ve kitapçıkların dağıtılması faydalı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisi