Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
Kastamonu Kentindeki Açık Yeşil Alanların Farklı Kullanıcılar Tarafından Kullanılabilirliğinin İrdelenmesi
2013
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Herkes için tasarım kavramı bugün tüm mimari çalışmalarda ele alınması gereken bir kavramdır. Günümüz Türkiye’sinde engellilerin toplumla bütünleşme yönünde yoğun sorunlar yaşadığı bilinmektedir. Yaşamın pek çok alanına yayılan bu sorunlar, engelli bireylerin içinde yaşadıkları toplumla işlevsel bir bütünlük içinde yaşamalarını, sosyalleşmelerini güçleştirmektedir (Karataş, 2002). Bu durum insanların düşük yaşam kalitesine sahip olmasına sebebiyet verir bu da haklarına aykırı bir durumdur. Tüm insanların sosyalleşebilmeleri, doğanın olumlu psikolojik etkilerinden yararlanabilmeleri için düzenlenen açık yeşil alanların kullanıcıların sahip oldukları fiziksel işlev bozuklukları ya da yetersizlikleri ve bunun yol açtığı sınırlamalar açısından mutlaka ele alınıp uygun çözümlemelerin getirilmesi yaşam ve fırsat eşitliği açısından şarttır. Bu çalışma kapsamında Kastamonu’daki en çok tercih edilen açık yeşil alanların herkes tarafından rahatlıkla kullanılıp kullanılmadığı ortaya konularak, alanın kullanım memnuniyetleri; ulaşılabilirlik, aktivite ve kullanım, konfor ve imaj ve son olarak sosyalleşme kavramları yardımıyla ortaya konulmuştur. Sonuçlar Kastamonu’daki açık yeşil alanların herkes için kullanılabilirliğinin birçok kavram açısından uygun olmadığını göstermiştir

Anahtar Kelimeler:

Increasing the availability of open green spaces in the city of Kastamonu by different users
2013
Yazar:  
Özet:

The concept of design for everyone is a concept that needs to be addressed in all architectural studies today. It is known that in today’s Turkey, disabled people are experiencing intense problems towards integration with society. These problems spread to many areas of life make it more difficult for people with disabilities to live and socialize in functional integrity with the society in which they live (Karataş, 2002). This causes people to have a low quality of life, which is a violation of their rights. The open green spaces organized in order for all people to be able to socialize and benefit from the positive psychological effects of nature are necessary to be addressed in terms of the physical functional disorders or disabilities that users have and the limitations that this leads to and to bring appropriate solutions in terms of equal life and opportunity. In the framework of this study, the most favourite open green spaces in Kastamonu have been revealed whether they are easily used by everyone, the use satisfactions of the area have been revealed with the help of accessibility, activity and use, comfort and image, and ultimately the concepts of socialization. The results showed that the availability of open green spaces in Kastamonu is not suitable for everyone in many concepts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.474
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi