Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
Ortodontide Dental Travma
2012
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ortodontide Dental TravmaLevent Vahdettin Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ortodonti Anabilim Dalı, Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bu derlemede dental travma prevalansı, travmatik yaralanmaların önlenmesi ve teşhisi, ortodontik tedavi ihtiyacı olan hastalarda dental travmanın etkileri, dental travmaya uğramış dişlere ortodontik müdahale ve travma sonucu prognozu kötü anterior dişler için tedavi seçeneklerinden bahsedilmiştir. Travmaya uğramış dişlerin ortodontik olarak hareket ettirilmesi planlandığında, ortodontik tedaviye başlamadan önce ve ortodontik tedavi süresince ortodontistin dikkat etmesi gereken faktörler üzerinde durulmuştur. Prognozu kötü anterior dişlerin tedavi seçenekleri, dişin ağızda tutulması veya dişin çekilerek çekim boşluğunun restorasyonu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu vakaların klinik müdahalesinde optimal sonuçların elde edilebilmesi için multidisipliner takım çalışması ve bu takımdaki ortodontistin rolü önemlidir. Dişin çekimi ve dişsiz boşluğun restorasyonu gerektiği durumlarda, ototransplantasyon, ortodontik olarak boşluğun kapatılması veya açılması tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Ortodontide Dental Travma
2012
Yazar:  
Özet:

Orthodontide Dental TraumaLevent Vahdettin Near Eastern University Faculty of Dental Medicine, Orthodonti Anabolic Department, Lefkoşa, Northern Cyprus Turkish Republic In this collection, the prevalence of dental trauma, the prevention and diagnosis of traumatic injuries, the effects of dental trauma in patients in need of orthodontic treatment, the orthodontic intervention on the dental trauma and the prognosis of the result of the trauma, the treatment options for bad anterior teeth are mentioned. When the traumatic teeth are planned to be translated ortodontically, the focus is on the factors that the orthodontist should pay attention before and during the period of ortodontic treatment. The prognosis is divided into two treatment options for bad anterior teeth, including the holding of the tooth in the mouth or the restoration of the drawing gap by drawing the tooth. Multidisciplinary teamwork and the role of an orthodontist in this team is important to optimal results in the clinical intervention of these cases. In cases where tooth drawing and the restoration of the dentless empty is needed, self-transplantation, the closure or opening of the empty is discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 496
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi