Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 36
 İndirme 7
ALTAY TÜRKÇESİ AĞIZLARI
2021
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Güney Sibirya Türk lehçeleri içerisinde yer alan Altay Türkçesi komşu lehçeler haricinde geçmişte Moğolcanın, daha sonra da Rusçanın etkisi altında kalmıştır. Rusya’nın yönetimi altındaki halklara uyguladığı dil ve kültür politikası neticesinde Altay Türkçesinin konuşur sayısı günümüzde oldukça azalmıştır. Unesco’nun verilerine göre “Tehlikedeki diller” sınıfında olan Altay Türkçesinin bazı ağızlarının ise günümüzde tamamen unutulmak üzere olduğu belirtilmektedir. Bu çalışmada Altay Türkçesinin ağızları üzerine yapılmış çalışmalar incelenip, ağızların fonetik, morfolojik yapıları ortaya konmuştur. Çalışmada ağırlıklı olarak Bakakov’un ortaya koyduğu dil malzemeleri üzerinden yola çıkılarak, Altay Türkçesi ağızları üzerine günümüze kadar yapılan çalışmalar değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

ALTAY TÜRKÇESİ AĞIZLARI
2021
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Altay Turkish, which is located within the Turkish leaves in southern Siberia, except the neighboring leaves, was in the past under the influence of the Mongolian, then the Russian. As a result of the language and cultural policy that Russia applies to the peoples under the rule, the number of speakers of Altay Turkish has decreased considerably today. According to UNESCO’s data, some of the mouths of the Altay Turkish, which is in the class of “languages in danger”, are now completely forgotten. In this study, studies on the mouths of Altay Turkish were studied, and the phonetic, morphological structures of the mouths were revealed. In the study, mainly based on the language materials that Bakakov has presented, studies on the Altay Turkish mouths have been evaluated to date.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 401
2023 Impact/Etki : 0.176
ANASAY