Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
Endotrakeal Tüp Kaf Basınç Kontrol Eğitiminin Hemşirelerin Bilgi Düzeyine Etkisi
2020
Dergi:  
Türk Yoğun Bakım Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Yoğun bakımda çalışan hemşirelere endotrakeal tüp kaf basıncı kontrolüne ilişkin düzenlenen eğitimin hemşirelerin bu konuda bilgi düzeyine etkisini incelemekti. YÖNTEM ve GEREÇLER: Yarı deneysel bu çalışma Ağustos 2017 tarihinde bir üniversite hastanesinin sekiz farklı yoğun bakım ünitelerinde çalışan 32 hemşire ile yapıldı. Veriler, yapılandırılmış 8 maddelik Sosyodemografik ve Mesleki Özellikler Formu, 20 maddelik Endotrakeal Tüp Kaf Basıncı Kontrolüne İlişkin Bilgi Düzeyi Değerlendirme Formu ile toplandı. BULGULAR: Hemşirelerin yaş ortalaması 25,80 ± 5,31 yıl olup, %59.4'u kadındır. Hemşirelerin ortalama çalışma süresi 5.87 ± 4.44 yıl, yoğun bakım deneyimi ise ortalama 4.37 ± 3.85 yıldı. Endotrakeal tüp kaf basınç eğitimi sonrası hemşirelerin bilgi puan ortalamaları (17.90 ± 1.71), eğitim öncesi puan ortalamalarına (10.90 ± 2.73) göre anlamlı derecede yüksek bulundu (Z = -4.942, p <0.001). TARTIŞMA ve SONUÇ: Endotrakeal tüp manşet basınç eğitiminin yoğun bakım hemşirelerinin bilgi düzeyini arttırdığı ve hemşirelerin görüş ve önerilerinin olumlu olduğu tespit edildi. Yoğun bakım hemşirelerinin endotrakeal tüp manşet basınç kontrolü ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimin artırılması önerilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türk Yoğun Bakım Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 131
Atıf : 10
2023 Impact/Etki : 0.021
Türk Yoğun Bakım Dergisi