Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
التَّطوُّر الدّلَالِيّ لِمَعْنَى الصُّدُور والوُرُود
2020
Dergi:  
Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

özet Zaman içerisinde her şey değişir. Dil de bu değişimden etkilenir. Bu değişim sürecinde bazı kelimeler, bağlamdan kaynaklanan değişimler yaşarken bazıları da sosyal, medeni ve kültürel koşullara göre değişime uğrayabilir ve hatta tamamen kullanımdan çıkabilirler. Tarih boyunca süregelen bu hareketli yapı, somut varlıkları karşılayan kelimelerin anlamları arasında, somut varlık için kullanılan kelimenin soyut anlamlı bir kavramı karşılaması şeklinde, ya da kelimenin mecaz anlamıyla kullanımı sırasında meydana gelebilmektedir. Çalışmamızın giriş bölümünde anlam değişmesi, bu değişime sebep olan sosyal, psikolojik ve dilsel etkenler, anlambilim, anlambilim ile genel sözlük çalışmaları arasındaki fark, sözlük anlam, mecaz anlam ve kullanımdaki anlam gibi konulara yer verilip eski Arap sözlüklerinde bulunan anlamsal gelişime değinilmiştir. Çalışmamızın konusu olan الورود ve الصدورlafızlarının semantik analizini yaparken bu kelimelerin sözlük anlamı, mecaz anlamı ve kullanımdaki anlamları verilmiş, Kur’an ve Arap şiirinde (Cahiliye, Emevi, Abbasi, Modern Dönem) kullanıldığı manalar tespit edilmiş, son olarak meydana gelen anlam değişimleri değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Delicious Evolution of the Meaning of Creatures and Roses
2020
Yazar:  
Özet:

Over time, everything changes. The language is influenced by this change. During this process of change, some words experience contextual changes, while some can be altered according to social, civilized and cultural conditions, and can even be completely out of use. This moving structure, which continues throughout history, may occur between the meanings of the words that meet the concrete beings, in the form of the meeting of an abstract meaning concept of the word used for the concrete beings, or during the use of the word in the mecasic meaning. In the introduction section of our study, the change of meaning, the social, psychological and linguistic factors that have caused this change, the difference between understanding, understanding and general dictionary works, the meaning of the dictionary, the meaning of the mosque and the meaning of the use, and the meaning of the development in the ancient Arab dictionaries. The subject of our study is to do semantic analysis of the roses and sandrals, while the vocabulary meaning of these words, the meaning of the mecas and the meaning in use, the meaning used in the Qur'an and Arabic poems (Cahiliye, Emevi, Abbasi, Modern Period) has been identified, the meaning changes that have occurred have been evaluated.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 250
Atıf : 151
Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi