Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
İLİTAM Bölümü Öğrencilerinin Hadis Dersine Yönelik Tutumları
2021
Dergi:  
Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uzaktan eğitimin temel felsefesi öğretmen ve öğrencisini zaman ve mekan olarak farklı yerlerde olmalarına rağmen eğitim fırsatı sunmasıdır. Örgün eğitimden farklı olarak uzaktan eğitimde teknoloji unsuru ön plana çıkmaktadır. Uzaktan eğitimin Türkiye’deki tarihi çok eski olmamakla birlikte dünyadaki gelişmelere paralel olarak hızlı bir gelişim göstermiş ve farklı bölümleri içinde barındıran açık öğretim fakülteleri açılmıştır. Açılan bu bölümlerden biri de İlâhiyat Lisans Tamamlama Programı (İLİTAM) programlarıdır. İLİTAM programları ilk olarak sadece Diyanet İşler Başkanlığının personel niteliğini geliştirmek amaçlı açılmak istenmiş olmasına rağmen sonraki süreçlerde İlahiyat önlisans bitiren herkese kapıları açmıştır. 2010 yılından sonra İlahiyat fakültelerinin sayısı ve kontenjanlarının artmasına paralel olarak İLİTAM programları da açılmaya devam etmiş ve mezun ettiği öğrenci sayısı ve kontenjan dikkate alındığında örgün İlahiyat eğitimine alternatif olarak öne çıkmaya başlamıştır. Bu durum özellikle İlahiyat çevrelerinde İLİTAM programlarının niteliği ve geleceği konusunu tartışmaya açmıştır. Bu konu ile ilgili yapılan çalışmalarda bu bölümde okuyan öğrencilerin öğretim elemanlarının uzaktan eğitim yeterliliklerini yeterli bulmadıkları, bu programda öğrenim görmekten tatmin olmadıkları, kendilerini örgün İlahiyat mezunlarına göre yetersiz görüldükleri, yüz yüze eğitim imkânı olsa örgün İlahiyat eğitimini tercih edecekleri, öğrencilerinin uzaktan öğretime yönelik tutum düzeylerinin yüksek olmadığı ve programın ilahiyat eğitiminin kalitesini olumsuz etkilediği gerekçesiyle kapatılması gerektiği gibi sonuçlar çıkmıştır. Bu çalışmalar İLİTAM programı ve öğrencilerine yönelik genel araştırma sonuçlarını içermekte fakat spesifik olarak ders bazında örgün eğitimle aralarındaki farkı incelememektedir. Bu bakımdan İlahiyat Fakültelerini örgün olarak okuyanlarla İlahiyat Lisans Tamamlama Programından mezun olanlar arasında nitelik açısında fark olup olmadığının ortaya konarak İLİTAM programlarının niteliği ve niceliği hakkında sağlıklı yorum yapılması sağlanmalıdır. Bu bağlamda bu çalışmada İLİTAM öğrencilerinin hadis birikimi, hadis derslerine olan ilgileri ve bu derslerinden beklentileri araştırılmıştır. Elde edilen veriler örgün eğitimdeki hadis eğitimi hakkında yapılan araştırma sonuçlarıyla karşılaştırılarak analiz edilmiş ve öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The teaching of the students of the Division.
2021
Yazar:  
Özet:

The basic philosophy of remote education is that teachers and students are in different places in time and place, although they offer educational opportunities. Unlike day-to-day education, the element of technology in remote education is in the forefront. Although the history of distance education in Turkey is not very old, it has shown rapid development parallel to the developments in the world and open teaching faculties that host different departments have been opened. One of these departments opened is the Diploma of Diploma of Diploma of Diploma of Diploma of Diploma. The ILITAM programs were initially intended to be opened with the aim of improving the personality of the Dianet Affairs Presidency, but in the subsequent processes the door was opened to everyone who completed the Divine Pre-License. Following the 2010 year, parallel to the number of theological faculty and the increase in the contents, the ILITAM programs continued to open and, taking into account the number of students he graduated and the contents, it began to appear as an alternative to theological education. This situation especially opened to the discussion of the nature and future of the LITAM programs in the theological surroundings. In the studies on this subject, the students who study in this section found that the teaching staff did not find the qualifications of distance learning sufficient, that they were not satisfied with the study in this program, that they were considered insufficient according to the graduates of the Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine Divine These studies include the ILITAM program and the overall research results for its students, but specifically do not study the difference between them and the course-based training. In this regard, it is necessary to ensure that there is a difference in quality between those who study the Faculty of Theology as a daily basis and those who graduate from the Bachelor of Theology Program, and that there is a healthy comment on the quality and quantity of the ILITAM programs. In this context, the study examined the accumulation of the hadith of the students, their interests in the hadith classes and their expectations from these classes. The data obtained were analyzed and proposed by comparing the results of the research on the Haddad education in the day.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 250
Atıf : 156
2023 Impact/Etki : 0.034
Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi