Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Sosyal Ağ Platformu Wattpad Uygulamasını Kullanan Gençlerin Psikolojik Özelliklerinin Kişilerarası Duyarlılık ve Kendini Ayarlama Davranışları Açısından Araştırılması
2019
Dergi:  
Gençlik Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Wattpad sosyal ağ uygulamasında üretilen romanlara ilişkin araştırmalar, roman kurgularının ergenlik dönemi ile ilgili literatürün problem davranışlar ve risk alma davranışlarını içerdiğini vurgularken, uygulamanın kullanıcısı gençlerin kitle iletişim araçları ve sosyal ağlardaki paylaşımları ise gençlerin tam tersi bir değerlendirme ile uygulamadaki paylaşımları sağlıklı problem çözme süreci olarak algıladıklarını göstermektedir. Bu durum ise uygulamanın kullanıcısı, takipçisi ya da kitle iletişim araçları yoluyla romanlar hakkında bilgi sahibi olan gençlerin, ilgili romanlar ve roman karakterlerine ilişkin olumlu algısını etkileyen dinamiklerden birinin kendi psikolojik özellikleri olabileceğini düşündürmüştür. Bu bağlamda, uygulamayı kullanan ya da takip eden gençler ile kullanmayan gençlerin kişilerarası duyarlılık ve kendini ayarlama özellikleri açısından farklılaşma gösterip göstermediğini tespit etmek araştırmanın ana amacı olarak belirlenmiştir. Araştırmanın verileri İstanbul İli Kadıköy ilçesi ortaokul ve liselerinde öğrenim görmekte olan 200 gence Kişilerarası Duyarlılık ve Genişletilmiş Kendini Ayarlama Ölçeği ile kişisel bilgi formu kullanılarak toplanmıştır. Araştırma sonucunda, Wattpad uygulamasını kullanan gençlerin, kullanmayanlara göre kişiler arası duyarlılık, kişiler arası kaygı ve bağımlılık puan ortalamalarının kullanmayanlara göre daha yüksek, kişilerarası sunumu düzenleyebilme becerilerinin puan ortalamalarının ise kullanmayanlardan daha düşük olduğu bulunmuştur p

Anahtar Kelimeler:

Researching the psychological characteristics of young people using the Social Network Platform Wattpad App in terms of interpersonal sensitivity and self-adjustment behaviors
2019
Yazar:  
Özet:

Research on the novels produced in the Wattpad social network application highlights that the novels contents the literature related to adolescence problematic behaviors and risk-taking behaviors, while the user of the application shows that the youth’s media and social networks share the youth’s share in the application with a completely opposite assessment perceives the share in the application as a healthy problem-solving process. This situation suggested that the user of the application, followers or youths who know about novels through public communication means one of the dynamics that influence their positive perception of the relevant novels and novel characters may have their own psychological characteristics. In this context, the main objective of the study is to identify whether young people who use or follow the application and young people who do not use it show differences in terms of interpersonal sensitivity and self-adjusting characteristics. The data of the study was collected using a personal information form for 200 young people who are studying in the Middle and High Schools of Istanbul, with the Interpersonal Sensitivity and Extended Self-Adjustment Scale. The study found that young people who use the Wattpad app, the interpersonal sensitivity, interpersonal anxiety and addiction ratings were higher than those who did not use, and the interpersonal presentation skills were lower than those who did not use.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Özet:

Although relevant studies draw attention to the fact that novels produced in Wattpad application are brought out non-healthy problem solving behaviours such as non-healthy family-school-peer relations along with smoking, alcohol, substance abuse and violent behaviours within the context of risk taking behaviour in youth and information regarding early sexual experience, etc., sharing of young application users on mass communication tools and social networks display an entirely opposite evaluation. This study is based on the idea that one of the dynamics that affect the positive perception of the novels, and novel characters can be the young people’s own psychological characteristics who are the users, the followers or the ones who gain information regarding the novels via the mass media communication tools. Within this context, the main purpose of the study is to examine whether young people using or following the application display differentiation from young people who do not use the application in means of sensitivity and self-monitoring. The research, psychological characteristics of 200 students studying in secondary and high schools in Kadikoy district of Istanbul province depending on their application use or nonuse situations are examined by means of Personal Sensitivity and Expanded Self-Monitoring Scale with personal information form. It is found out that average points of individuals using Wattpad application in terms of interpersonal sensitivity, interpersonal anxiety and addiction compared to the nonusers are much higher, and that their average points in terms of interpersonal presentation arrangement skills compared to nonusers are much lower p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Gençlik Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 618
Gençlik Araştırmaları Dergisi