Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 8
 İndirme 4
TÜRKİYE’NİN ARNAVUTLUK POLİTİKASI
2022
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Türkiye’nin Arnavutluk’ta yürüttüğü dış politika faaliyetlerini ele almaktadır. Söz konusu bağlam çerçevesinde ilk olarak Türkiye’nin Arnavutluk’ta yürüttüğü politika stratejisi kurumların ve kuruluşların 2016-2022 yılları arasındaki faaliyetlerine ulaşmak adına idari raporlar ve internet kaynaklı haberler başta olmak üzere görsel ve yazılı kaynaklar kullanılarak analiz edilerek anlaşılmaya çalışılmış ve buradan hareketle Türkiye’nin Arnavutluk politikasının ne olması gerektiği, dikkat edilmesi gereken noktalar ve Arnavutluk’un heterodoks gruplarından biri olan Bektaşilerin bu politikalardaki öneminin ortaya koyulması amaçlanmıştır. Bu kapsamda yapılan saha çalışması da göz önünde alınarak yorumlanmıştır. Çalışmada Balkan ülkeleri içerisinde Arnavutluk’un seçilmesi sebebi, tarihte Osmanlı İmparatorluğu ile yoğun ilişkileri olmasından dolayı ve Türkiye’nin komşularla sıfır sorun politikasıyla başlayan iş birliklerinin artış göstermesidir. Çalışma ışığında Türkiye Cumhuriyeti’nin Arnavutluk politikalarına yön veren önemli aktörlerin faaliyetlerinin ve etkinliklerinin toplum üzerinde etkili olduğu görülmekte iken Bektaşi grubu üzerine bir faaliyeti sürdürülmemesi nedeniyle etkili ve belirleyici olmadığı görülmüştür. Bu noktada Türkiye’nin diploması faaliyetlerini yürüten aktörlerin Arnavutluk’ta Türkiye’nin daha itibar kazanması ve ülkeler arası demokratik ilişkilerini geliştirmesi adına eğitim, din hizmetleri, yardım çalışmaları gibi diploması faaliyetlerine ülke içinde bulunan başta Bektaşi grubu olmak üzere çeşitli gruplara, farklı etnik kimliklere ve kültürel çeşitliliğe göre kapsayıcı ve bütünleyici şekilde çalışmalar yapmasının ihtiyaç dahilinde olduğu ve mevcut politikaların güncellemesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.159
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi