Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
Araştırma Görevlisi Hekimlerin Sağlıkta Şiddete Maruz Kalma Durumları ve Sağlıkta Şiddet Konusundaki Düşüncelerinin Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma ile hekimlerin şiddete maruz kalma sıklıkları, maruz kaldıkları şiddet ile ilişkili etmenler değerlendirilmiş hekimlerin sağlıkta şiddetin nedenleri hakkındaki düşüncelerinin ve şiddeti önleme konusundaki önerilerinin alınması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Kesitsel tanımlayıcı olarak planlanan bu araştırma bir eğitim araştırma hastanesinde görev yapan araştırma görevlisi hekimlerde yürütülmüştür. Araştırma verileri, şiddete uğrama durumu ve düşüncelerini belirlemeye yönelik iki bölümden oluşan 17 soruluk anket yoluyla gözlem altında toplanmıştır. SPSS 22.0 programında analiz edilmiştir. P<0.05 anlamlı kabul edilmiştir. Bulgular: Çalışmaya 298 (katılım oranı %82) araştırma görevlisi hekim katılmıştır ve hekimlerin %65,8’i dahili birimlerdedir. Hekimlerin %49,3’ü meslek hayatları boyunca şiddete maruz kalmıştır. Erkek hekimlerin şiddete uğrama sıklığı %56,3,kadınların şiddete uğrama sıklığı %44,2’dir (p=0.038) Hekimlerin %35,9’u meslek hayatı boyunca beyaz kod vermiştir. Yaşadıkları şiddet türlerinin % 79,4’ü sözel, %2,2’si fiziksel, %18,4’ü sözel+fiziksel şiddettir. Hekimlerin %84,9’unda sosyal medyanın sağlık çalışanı üzerinde saygınlık azaltıcı ve halkı şiddete yönlendirici etkisinin olduğu ve %90,3’ünde ise caydırıcı yasal düzenlemelerin şiddeti önlemek için alınacak tedbir olabileceği görüşünün var olduğu saptanmıştır. Sonuç: Çalışmamızın sonuçlarına bakılarak meslek hayatları boyunca her iki hekimden birinin şiddete maruz kaldığı göz önünde bulundurulduğunda bu yüksek oran sağlık hizmeti kalitesine etkisi yönünden politika düzenleyicilere yol gösterici olmalı, şiddet sıklığı hizmet içi ve toplumsal eğitimlerle, kamusal ve hukuksal düzenlemelerle azaltılabilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

The researchers evaluate doctors' opinions about the circumstances of exposure to violence in health and violence in health
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study is aimed at receiving doctors’ opinions about the causes of violence in health and their recommendations on the prevention of violence. Tools and Methods: This research, planned as a cutting-edge identification, was carried out in the research officer of the doctors who worked in a training research hospital. The research data was collected under observation through 17 question survey, which consists of two sections to determine the state of violence and their thoughts. It was analyzed in the SPSS 22.0 program. P<0.05 has been accepted meaningfully. Results: The study included 298 researchers (82% of the participation rate) and 65.8% of the doctors were in internal units. 49.3 percent of doctors have been exposed to violence throughout their professional life. The frequency of male doctors being violent is 56.3%, the frequency of women being violent is 44.2% (p=0.038) and 35.9% of doctors have given white code throughout their professional life. 79.4 percent of the types of violence they experience are verbal, 2.2 percent physical, and 18.4 percent verbal and physical. 84.9 percent of doctors found that social media has a reducing reputation and a violent effect on health workers, and 90.3 percent found that violent legal regulations could be taken to prevent violence. The result: considering the results of our study that one of the two doctors has been exposed to violence throughout their professional life, this high rate should be a guide to policy regulators in terms of the impact on the quality of healthcare, the frequency of violence should be reduced by service and social training, by public and legal regulations.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Vitamin A Level and Body Mass Index In Pregnant Women With Acne Vulgaris
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 568
Atıf : 330
2023 Impact/Etki : 0.05
Abant Tıp Dergisi