Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
KONYA HAYVANCILIK MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDEKİ YERLİ VE MELEZ KOYUN IRKLARINDA KANDA ASPARTAT AMİNO TRANSFERAZ VE VİTAMİN C'NİN MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİ
1997
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Konya Merkez Hayvancılık Araştırma Enstitüsüne ait Merinos ve Akkaraman yerli koyunları ile Alman Siyah Baş (ASB) x Merinos, ASB x Akkaraman, ASB x ivesi, Hampsher Down (HS) x Merinos, HS x Akkaraman, HS x ivesi. Lincoln x Merinos melezi koyunlarda plazma aspartat aminotransferaz (AST) ve askorbık asit tayinleri yapıldı. 54 adet koyundan sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde kan alındı. Plazma AST değerlerinin çeşitli ırklardaki mevsimsel ortalamaları 76.53- 102.28 U/lt arasında değişti. Irk faktörü plazma AST seviyelerini etkiledi (En düşük 76.53 U/lt ile Akkaraman, en yüksek 102.48 U/lt ile Merinos). Plazma AST değerleri üzerine mevsimin etkisi yalnız HS melezlerinde tespit edildi. Bu etki kış ve yaz mevsimlerinde plazma AST seviyelerinin yükselmesi şeklinde görüldü. İncelenen 9 ırk grubunun mevsimsel plazma vitamin C ortalamaları 1.021-1.438 mg/dl arasında bulundu. Plazma vitamin C seviyeleri ırk faktöründen etkilendi (P<0.01). En düşük değerler ASB x Merinos, en yüksek değerler HS x Ivesilerde tespit edildi. Merinos ve Merinos melezleri dışındaki koyunlarda mevsimsel değişiklikler plazma as-korbik asit seviyelerini etkiledi. Bütün ırklarda en yüksek plazma askorbik asit değerleri ilkbaharda elde edildi. Ölçülen parametrelerin mevsimsel değişikliklerine dayanılarak. Konya şartlarına en iyi adapte olabilen koyun ırklarının, yabancı koyunların Konya Merinosu ile melezlerinden elde edileceği, HS'lerden elde edilen melezlerin ise bu açıdan en hassas grubu teşkil ettiği kanısına varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.279
2023 Impact/Etki : 0.068
Eurasian Journal of Veterinary Sciences