Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Different Degrees of Partial Melting of the Enriched Mantle Source for Plio−Quaternary Basic Volcanism, Toprakkale (Osmaniye) Region, Southern Turkey
2011
Dergi:  
Turkish Journal of Earth Sciences
Yazar:  
Özet:

The Toprakkale (Osmaniye) region, located in the Yumurtalık fault zone in southern Turkey, contains Quaternary volcanic rocks, shown by their mineralogical and petrographical features to be alkali basaltic and basanitic. These alkaline rocks are enriched in the large ion lithophile elements (LILE) Ba, Th and U, and show light rare earth element (LREE) enrichment relative to heavy rare earth element (HREE) on primitive mantle trace and rare earth element patterns that indicate different partial melting of the same source. The isotopic 87Sr/86Sr ratio is relatively low (0.703534-0.703575 for the alkali basalts and 0.703120-0.703130 for the basanites) and the 143Nd/144Nd ratio is high (0.512868-0.512877 for the alkali basalts and 0.512885-0.512913 for the basanites), suggesting that both units originated from an isotopically depleted mantle source. The degree of partial melting of the Toprakkale volcanic unit was calculated using the dynamic melting method. The alkali basalts were formed by a high degree of partial melting (9.19%) whereas basanites were formed by a low degree of partial melting (4.58%) of the same mantle source. All the geochemical evidence suggests that the basic volcanism was generated by decompressional melting under a transtensional tectonic regime in the Yumurtalık fault zone, Southern Anatolia.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Earth Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 773
Atıf : 2.620
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Journal of Earth Sciences