Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Leishmaniasis Literatürünün Son 20 Yıllık Küresel Bibliyometrik Analizi ve Türkiye’nin Katkısının Araştırılması
2023
Dergi:  
Türkiye Parazitoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Leishmaniasis 98’den fazla ülkede görülen küresel bir sağlık sorunudur. Bu çalışmanın amacı, leishmaniasis ile ilgili dünya çapındaki bilimsel çıktıların bibliyometrik bir analizini yapmak ve bu konuyla ilgili araştırmacılara bakış açısı sunmaktır. Ayrıca Türkiye’nin leishmaniasis literatürüne katkısının araştırılması amaçlanmıştır. Yöntemler: Bu çalışma, 2003-2022 yılları arasında Web of Science veri tabanında leishmaniasis üzerine bibliyometrik metodolojiler kullanılarak gerçekleştirildi. Görselleştirmeler Vosviewer programı ile yapıldı. En çok yayın yapan kurum ve kuruluşlar, ülkeler, yazarlar, yıllara göre yayın ve atıf sayılarındaki eğilimler, en popüler anahtar kelimeler, ülkeler ve kurumlar arasındaki bilimsel iş birlikleri ve diğer birçok bibliyometrik parametre analiz edildi. Bulgular: Son 20 yılda 143 farklı ülkede/bölgede Leishmania konusunda araştırma yapıldığı saptanmıştır. Brezilya 4,463 makale ile (%29,071) lider ülke konumundadır. Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, İran ve İspanya 1,000’den fazla makale yayınlamış olup, bu ülkeleri Avrupa ülkeleri (İspanya, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya) takip etmektedir Sonuç: Özellikle endemik bölgelerde yapılan yayın sayısının Brezilya dışında sınırlı olduğu görülmüştür. Hastalığın ortadan kaldırılmasını sağlamak için bu alanda yapılacak çalışmalar desteklenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

The Global Bibliometric Analysis of Leishmaniasis Literature in the Last 20 Years and Research of the Contribution of Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

Goal: Leishmaniasis is a global health problem seen in more than 98 countries. The aim of this study is to make a bibliometric analysis of the worldwide scientific findings related to leishmaniasis and to provide the researchers with a perspective on the subject. It is also intended to investigate the contribution of Turkey to leishmaniasis literature. Methods: This study was carried out between 2003-2022 using bibliometric methodologies on leishmaniasis in the Web of Science database. This is done with the Vosviewer program. The most publishing institutions and organizations, countries, authors, the trends in the year-by-year publishing and reference numbers, the most popular keywords, scientific trade unions between countries and institutions and many other bibliometric parameters have been analyzed. Results: In the last 20 years, 143 different countries/regions have been conducted research on Leishmania. Brazil is the leading country with 4,463 articles (29,071%). The United States, India, Iran, and Spain have published more than 1,000 articles, followed by European countries (Spain, Britain, France, Germany and Italy) Result: The number of publications made especially in endemic regions has been shown to be limited outside Brazil. Working in this area should be supported to ensure the elimination of the disease.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Türkiye Parazitoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 74
2023 Impact/Etki : 0.132
Türkiye Parazitoloji Dergisi