Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
TUNAY ÖZER'İN ŞİİRLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2022
Dergi:  
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada yayımlanmış dört kitabı bulunan Tunay Özer’in bu kitaplarındaki şiirleri yapı, dil ve üslup, ağırlıklı olarak da içerik yönünden incelenmiştir. Bu inceleme ile şiirlerinin ana temaları, yapı, içerik ve üslup yönünden nitelikleri ve gelişim seyri belirlenmeye çalışılmıştır. Şairin hayat serüveni ve şiirlerinin yayımlanma sürecine dair bilgilere yer verilmiş, kullandığı dil ve semboller evreni açısından Türk şiiri geleneği ile kurduğu ilişkiye de değinilmiştir. Şiirlerinin tümünü serbest nazımla yazan şairin, çoğunlukla “hüzün, hatırlamalar ve hasret” üzerine bir içerikle okurlarının karşısına çıktığı belirlenmiş, şiirleri kitaplaştırılmadan önce ve hâlen çeşitli dergilerde yayımlanan şairin şiir serüveninde ilk kitabından son kitabına doğru içerik ve üslup yönünde sürekli bir gelişme olduğu gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

On Tunay Ozer's Poems A Review
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the poems of Tunay Özer, who has four published books, were examined in terms of structure, language and style, and mainly in terms of content. With this study, the main themes of his poems, their qualities in terms of structure, content and style, and the course of development were tried to be determined. Information about the poet's life adventure and the publishing process of his poems is given, and the relationship he has established with the tradition of Turkish poetry in terms of the language and symbols he uses is also mentioned. It has been determined that the poet, who wrote all of his poems in free verse, mostly confronts his readers with a content on "sadness, remembrance and longing".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 778
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi