Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Düzce İlinde Fındık Üretim Alanlarında Görülen Yazıcıböcek Türleri (Coleoptera: Scolytidae) Üzerine Araştırmalar
2017
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Düzce ili Esentepe, Çamlıpınar ve Hamamüstü köylerindeki fındık üretim alanlarındaki yazıcıböcek türleri (Col: Scolytidae)  2013 ve 2014 yılında  yapılan bu çalışma ile tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda,  Xyleborus dispar Fabricius, Xyleborus saxeseni Ratzeburg, Xyleborus germanus Blanford  ve Lymantor coryli Perris olmak üzere 4 tür saptanmıştır. Bu zararlılardan L. coryli’ ye sadece Çamlıpınar köyünde çok az oranda rastlanılmıştır. 2014 yılında Esentepe köyünde diğer türlere oranla X. dispar erginlerinin sayısı fazla iken Çamlıpınar ve Hamamüstü köylerinde Xyleborus saxeseni erginlerinin sayısı daha fazla bulunmuştur. Çamlıpınar köyündeki yazıcıböceklerin 2013 yılındaki ilk ergin çıkışları 13-18 Mart arasında belirlenmiştir. 2014 yılında X. dispar ve X. saxeseni’nin ilkbahardaki ilk ergin çıkışları Mart ayının ikinci haftasından itibaren (13-19 Mart) saptanmışken,  X. germanus’un ilkbahardaki ilk ergin çıkışları Mart ayının son haftasında (21-27 Mart) olmuştur. X. dispar’ ın yaz dönemindeki çıkışı Temmuz ayının ilk haftasından itibaren başlamıştır. 2013 ve 2014 yılında bahçelerde yazıcıböcek zarar oranı tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.748
2023 Impact/Etki : 0.536
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi