Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Türkiye’de Bazı Üretim Alanlarından Toplanan Kütlü Pamukların Lif Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Ziraat Mühendisliği
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Ege ve Çukurova Bölgeleri farklı lokasyonla¬rından toplanan kütlü pamuk örneklerinin lif kalite özellikleri yönünden incelenmesi amacıyla yürütülmüştür. Elde edilen ve-riler, tesadüf parselleri deneme desenine göre değerlendirilmiş¬tir. 2018 yılında Ege ve Çukurova Bölgelerinin farklı lokasyon¬larından alınan Flash, Gloria ve SG 125 çesitlerine ait kütlü pamuklar materyal olarak kullanılmıştır. Elde edilen veriler so¬nucunda genotipler arasında Gloria, lif kalitesi ile ön plana çık¬mıştır. Lokasyon, genotip ve genotip × lokasyon etkileşiminin çırçır randımanı, 100 tohum ağırlığı, lif inceliği, lif uzunluğu, lif kopma dayanıklılığı ve sarılık üzerine önemli etkisi olduğu be¬lirlenmiştir. En uzun lifler Adana-Doğankent ile Adana-Ceyhan lokasyonunda Gloria çeşidinden, en kısa lifler ise Aydın-Koçarlı lokasyonunda SG 125 çeşidinden en ince lifler ise İzmir-Torbalı lokasyonunda SG 125 çeşidinden elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Fiber Quality Properties That The Cotton Grown In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

This study is carried out for the purpose of examining on the fiber quality of seed cotton samples that received from different places and locations in Turkey. The datas obtained are evaluated on the randomized complete plot design. In 2018, Flash, Gloria and SG 125 varieties were used as material taken from different locations. As a result of the study Gloria has better quality among the other genotypes. Location, genotype and genotype × location interaction, ginning percentage, 100 seed weight, fiber fineness, fiber length, fiber strength and yellowness are important in the Aegean and Çukurova Regions. The longest fibers are from Gloria cultivar in Adana-Doğankent and Adana-Ceyhan locations, while the shortest fibers are from SG 125 cultivar in Aydın-Koçarlı location; the finest fibers were obtained from SG 125 variety in İzmir-Torbalı location.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ziraat Mühendisliği

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 70
Atıf : 78
2023 Impact/Etki : 0.246
Ziraat Mühendisliği